IT БИЗНЕСНОВИНИ

Дигиталният портфейл Revolut стартира опция за търговия с акции без комисионна

Дигиталната банка Revolut обяви, че вече предоставя възможност на потребителите ѝ да търгуват с акции без комисионна или посредник. Новата услуга е налична за клиентите на приложението в Европа и България в частност. Чрез нея потребителите ще могат да инвестират в ценни книжа на 300 компании, които са публично листнати на Фондовата борса в Ню Йорк (NYSE) и NASDAQ.

Първоначално, тази функционалност ще е активна само за притежателите на т.нар. метални карти Revolut Metal. През следващите седмици, тя ще бъде налична и за останалите потребители на дигиталната банка.

Безплатно с ограничения

revolut-metal-card

Различните видове клиенти на Revolut ще имат право на определен брой безплатни трансакции на месец. Ползвателите на вече спомената метална карта получават достъп до 100 сделки месечно без допълнителни такси. Клиентите на Premium услугата на Revolut ще са ограничени до осем сделки, докато тези на Standard – до три.

Добрата новина е, че дори да надвишат тези ограничения, самата такса ще е доста достъпна – един британски паунд. Годишната такса за съхранение на портфолиото от акции също е на минимално ниво от 0.01%. Последното предимство на новата услуга на Revolut е, че могат да се закупуват частични акции, на стойност например за 1 долар. Което също разширява достъпността на търговията, защото може да изисква по-малко начални средства, поясниха от компанията.

Потребителите, които желаят да започнат да търгуват с акции ще могат да ползват специален панел в приложението. Там ще бъдат изобразявани в реално време актуализациите на цените на отделните книжа.

Сделките ще се извършват в рамките на работното време на съответните борси, което е 16:30 ч. до 23:00 ч. българско време. Revolut също така обяви, че списъкът с налични за търговия акции, ще се актуализира непрекъснато и периодично ще се добавят нови такива.

Гъвкавостта на новите

Revolut_ApplePay

Добавянето на тази функция беше планирана от доста време от страна на британския финтех стартъп. Revolut затвърждава тенденцията, че новите дигитални портфейли могат да бъдат доста по-гъвкави от традиционните банки например.

Интеграцията и добавянето на нови услуги става по-бързо и ефективно. Това важи с пълна сила за компании, които успяват да постигнат сравнително добър мащаб на своите операции, какъвто е случая с Revolut.

По-добрият пример беше преди месец, когато в България навлезе системата за мобилни разплащания Apple Pay на технологичния гигант. Първи, които я предложиха бяха двата дигитални портфейла – Revolut и Monese. Въпреки, че основните картови компании Mastercard и Visa имат съвместимост с Apple Pay, банките които са ги издали все още не са успели да интегрират в системите си приложението. С което продължават единствените потребители с достъп до услугата за мобилни и онлайн разплащания на Apple да са само Revolut и Monese. Въпреки уверенията на българските банки, че работят по въпроса.

Свързани статии

Back to top button