РЕВЮТЕХНОЛОГИИ

Предварителен преглед на Motorola Razr 5G

Точно седмица след официалния анонс, Motorola показаха новия си сгъваем смартфон Razr 5G в България. Той се очаква да дебютира през октомври в технологичните вериги магазини и телекомите в страната. Обявената цена на свободна продажба е 2 999 лева.

По този повод TechTrends имаше възможността да изпробва макар и за доста кратко новия умен телефон. Това са нашите предварителни впечатления, събрани в рамките на 20-на минути тестване на устройството.

По-добрият дизайн

motorola-razr-5g-preview-2

Като дизайн и изработка Motorola Razr 5G е на много високо ниво. Подобрени са различни елементи от миналогодишния модел, като се акцентира доста на издръжливостта и здравината. Особено внимание е обърнато на сгъващия механизъм. От Motorola твърдят, че при техните тестове, новият смартфон издържа средно около 200 000 сгъвания и разгъвания, преди системата от панти да започне да дава дефекти и проблеми.

Металният корпус и подсиленият механизъм определено са първото нещо, което прави впечатление когато хванете смартфона. Независимо, че в началото ви се свива сърцето, като видите как екрана се огъва, цялата конструкция се чувства достатъчно здрава. Motorola Razr 5G може да се отваря и с една ръка, макар и не по същия рязък начин, както своя предшественик от 2005 г.

Motorola RAZR 5G Infographic

Друга голяма променя включват преместването на сензорът за пръстови отпечатъци от долната част на предния корпус в долното тяло на задния панел. Като цяло, Motorola Razr 5G се усеща като по-стабилен и здрав сгъваем смартфон от другите модели, до които сме имали достъп (Samsung Z Flip и Huawei Mate Xs). Как стои до новия Samsung Galaxy Z Fold2 се надяваме да разберем скоро.

Възможности

motorola-razr-5g-preview-1

Предният екран е ако може да се каже по този начин – симпатичен. На него можете да вкарата различни уиджети, като интерфейсът си е на Android, просто на по-малък дисплей. Уведомления, мейли, бърз достъп до камерата – имате на разположение всичко, което ще работи функционално на него. Преминаването от единия на другия екран става бързо, но не успяхме да го тестваме по-задълбочено. Също и трябва да проверим при евентуално ревю дали има забавяне при предния дисплей.

Единствено трябва да свикнете с размерите му, защото е много вероятно да сте свикнали да ползвате смартфони с екрани, които обхващат целия панел. Тук имаме доста големи рамки изисква малко време за придобиване на нови навици.

В разтворен вид, Motorola Razr 5G е почти като стандартен смартфон. Подобно на всички сгъваеми модели, единствената по-голяма разлика при работа е, че предпазният слой на екрана е от тънка пластмаса, а не от стъкло. Което се усеща странно в началото.

Смартфонът е доста тънък в голяма част от тялото си без долната част. Тази диспропорция не прави впечатление като държите Motorola Razr 5G вертикално, но ако го завъртите хоризонтално става леко дисбалансирано. Може би, отново е въпрос на навик.

Хардуер и камери

motorola-razr-5g-preview-5

Хардуерно Motorola Razr 5G изглежда стабилно, особено предвид факта, че голяма част от корпуса е изключително тънка. Разполага с миналогодишния флагмански процесор Snapdragon 765 на Qualcomm със 7nm архитектура, което го прави достатъчно бърз за доста дейности, приложения и игри. 5G свързаността се подразбира от името, което за България поне за момента няма толкова голямо значение. 8GB оперативна RAM памет и 2 800 mAh батерия, която предвид колко тънко е устройството в разтворен вид е направо постижение.

Камерите са едновременно сила и ахилесова пета при Motorola Razr 5G. Силата е, че сгъваемите смартфони с два екрана могат много ефективно да използват основният сензор за нормални и за селфи кадри. Недостатъкът е, че разполагаме с единична 48MP камера и една 20MP селфи при разтворено положение. Това лишава смартфона от ефективни широкоъгълни кадри или такива с приближение. Самият 48MP сензор е доста далеч от аналозите във флагманските устройства тази година.

Във всички случаи Motorola Razr 5G ни изненада доста приятно, като ще се радваме скоро да направим по-пълноценен тест и ревю.

Свързани статии

Back to top button