НОВИНИТЕХНОЛОГИИ

Honor Magic 4 Litе дебютира в България

Близо два месеца след представянето на Honor Magic 4 серията, първият модел от нея дебютира в България от 20 април. Компанията ще стартира с по-достъпния Litе модел, съвместим с 5G мобилните мрежи. Премиум Pro версията се очаква по-късно тази година, най-вероятно след няколко месеца. Всички устройства ще бъдат налични, както в телекомите, така и в големите вериги магазини за потребителска електроника.

През следващите седмици ще се появяват на нашия пазар и два още по-достъпни модела от марката – Honor X7 и Honor X8. Стремежът на компанията, която до края на 2020 г. беше част от китайския гигант Huawei, е да представи максимално широко портфолио в България. От местния екип допълниха, че основният фокус ще бъде в средния и достъпни класове, които са най-популярни в страната. Но без това да оказва влияние на предлагането и на по-скъпи модели.

Honor Magic 4 Litе

Honor Magic 4 Lite Specs BG

Да се върнем на първия модел от флагманската серия, който ще се продава в България – Honor Magic 4 Litе. Той е позициониран в средния клас с препоръчителна цена от 659 лева. Срещу нея получаваме интересен баланс между характеристики и 5G свързаност. Смартфонът разполага със сравнително голям 6.81-инчов LCD екран с 1 080p резолюция и 120Hz адаптивна честота на опресняване.

Хардуерът на Honor Magic 4 Lite също показва подобна комбинация от отлични решения и компромиси. Процесорът е в средния клас на Qualcomm – Snapdragon 659. Той е с 6nm архитектура и осигурява 5G свързаност. По каталог има два варианта – с 6GB и 8GB оперативна RAM памет и само една опция за място за съхранение от 128GB. Цената от 659 лева е за първия модел. Батерията е сравнително голяма с капацитет от 4 800 mAh и опция за бързо зареждане от 66W.

Камерите са сред по-големите компромиси. Основния сензор е 48MP, следван само от два 2MP – по един макро и дълбочинен. Селфи камерата е 16MP. Ключов акцент за моделите на Honor от последната година и в бъдеще е, че разполагат с лицензираната версия на Android и достъп до услугите на Google. В случая с Honor Magic 4 Lite имаме Android 11 от кутията. Повече впечатления за модела очаквайте в нашето ревю.

Достъпните Honor X7 и X8

Honor X8 Specs Debut

Другите два смартфона, които очакваме на българския пазар от китайския бранд в следващите седмици са по-достъпните Honor X7 и X8. Първият ще е в ценовия диапазон под 400 лева, докато вторият – под 500 лева. Така, Honor покриват едни от най-привлекателните сегменти на местния пазар. Като и двата са със сравнително сходни характеристики с няколко ключови изключения.

Honor X7 Debut Specs

Honor X8 е с 6.7 инчов LCD дисплей, докато Honor X7 – с 6.78 инча, като и двата са с опресняване от 90Hz. На пръв поглед разликите са минимални, но ситуацията се променя като се вгледаме в резолюциите. При Honor X8 тя е 1 080p, докато при X7 – 720p. Двата телефона споделят един чипсет – Snapdragon 680, който обаче е с 4G свързаност само. Оперативната памет е 6GB, а мястото за съхранение остава 128GB. Предимство за някои ще е наличието на слот за MicroSD карти при Honor X7. При по-скъпите модели тя отсъства.

Батерията при Honor X8 е с капацитет 4 000 mAh, докато при Honor X7 – 5 000 mAh. Бързото зареждане е сведено до 22.5W. Двата телефона идват с лицензирана версия на Android 11 от кутията и с достъп до услугите на Google.

Свързани статии

Back to top button