НОВИНИТЕХНОЛОГИИ

Новият Honor Magic 4 Pro се очаква и в България

Китайският бранд Honor показа своята флагманска серия смартфони Honor Magic 4 на Световния мобилен конгрес (MWC) в Барселона, който беше открит днес. За разлика от предишните модели на компанията, които не достигнаха до европейския пазар, Pro версията я чакаме на Стария континент и в България най-вероятно от май месец. През 2021 г. Honor размести наличните си смартфони у нас от първоначалните планове, като потенциалната причина е недостигът на компоненти.

Новата серия включва два модела – Honor Magic 4 и Honor Magic 4 Pro. До голяма степен те са идентични като възможности, размери и хардуер. Основната разлика между тях е в перископната камера, в резолюцията на екрана и бързото зареждане на батерията.

Цената на базовия Honor Magic 4 е 799 евро и ако се появи в България ще бъде около 1 600 лева. Тази на Honor Magic 4 Pro ще е по-висока – 1 099 евро или около 2 200 лева. Ако вторият модел дебютира на българския пазар, то той има шансове да размести пластовете при премиум смартфоните в ежегодната ни класация.

Базовият Honor Magic 4

Honor Magic 4 Launch Specs

Дори базовият Honor Magic 4, който попада в класа на традиционните флагмани, разполага с достатъчно мощен хардуер, за да е сред водещите модели за годината. Има голям 6.81-инчов OLED екран с LTPO технология, която щади батерията. Разделителната му способност е леко нетрадиционната 1 224×2 664 пиксела и има адаптивно опресняване на дисплея до 120Hz.

Хардуерно Honor Magic 4 е типичен флагман за 2022 г. Процесорът е Snapdragon 8 Gen 1 по 4nm архитектура. Опциите, които идва са за 8GB и 12GB оперативна RAM памет, а мястото за съхранение варира от 128GB до 512GB. Любопитното е, че цената за 8GB и 256GB е 799 евро, което означава, че версията със 128GB може да е и по-евтина. Батерията е 4 800 mAh с 66W бързо зареждане.

Камерното гнездо е голям изпъкнал кръгъл панел, който е характерен за Magic серията. В него са поместени два 50MP сензора – един основен и един широкоъгълен. Към тях имаме 8MP перископна телефото камера с петкратно приближение.

Премиум модела Honor Magic 4 Pro

Honor Magic 4 Pro Launch Specs

Черешката на тортата определено е премиум флагмана Honor Magic 4 Pro. Той разполага със същия като размери екран от 6.81 инча. Резолюцията обаче е вдигната до 1 312×2 848 пиксела. При хардуера особена разлика няма, защото той вече е с едни от най-добрите компоненти на пазара при базовата версия. Единствената по-голяма разлика е, че има само една версия с 8GB RAM памет – тази със 256GB място за съхранение. Двете с 12GB RAM остават.

Основната разлика и тази, която натежава при по-високата цена – са камерите. Или по-точно перископния сензор, който е вдигнат от 8MP на 64MP. Това дава доста по-големи възможности за детайл, особено ако софтуера на смартфона е оптимизиран за това. Оптичното приближение е само 3.5-кратно, но дигиталното е х100. Другата съществена разлика е бързото зареждане, което е вдигнато на 100W. Двата смартфона идват с Android 12, който е надграден с интерфейса на Honor – Magic UI6.

Свързани статии

Back to top button