НОВИНИТЕХНОЛОГИИ

Samsung ще представи новия Galaxy Note на 7 август

Samsung ще представи своя смартфон в най-висок клас от серията Galaxy Note на 7 август. Южнокорейският гигант вече разпрати поканите до медиите за премиерата, която ще се проведе в Бруклин, Ню Йорк. В България, събитието по представянето на новия модел ще се състои на следващия ден на 8 август. TechTrends получи предварителната покана и ще присъства на българската премиера. Причината за разминаването на дните се крие в часовата разлика, тъй като американската премиера е от 16 часа местно време, което се пада 1 през нощта българско.

Макар, да не споменава директно модела, визията на мейла включва стилус, който е запазена марка на серията смартфони Note. Samsung традиционно използва началото на август за представяне на най-високия си клас умни телефони. Компанията спазва този график през последните няколко години.

Очакванията

Samsung Galaxy S10 Plus 1

Затова няма да е голяма изненада, ако на 8 август бъде представен новия Galaxy Note 10. Според неофициалната информация за момента, бъдещия модел ще бъде сходен като дизайн с настоящия флагман Galaxy S10+. Извивките в краищата на екрана ще са по-остри, предния панел ще бъде зает максимално от дисплея, като единствено ще има пробита дупка за камерата.

Очаква се да бъдат представени два модела – един с 6.3-инчов екран и по-голям – с 6.8-инчов. Според слуховете, вторият ще разполага с 5G версия. С други думи ще получим по-голяма и „напомпана“ версия на и без това мощния като хардуер Galaxy S10+.

Сгъваемият Galaxy Fold е готов

Galaxy Fold Infographic

Друга интересна новина, макар отново неофициална е, че сгъваемият модел Galaxy Fold е претърпял успешен редизайн и вече е готов за пазара. Samsung отложи премиерата на смартфона, след като предсерийните бройки, които бяха тествани от журналисти и влогъри, се оказаха проблемни за продължително използване. Galaxy Fold вече трябваше да е в продажба, но датата за пускането му беше изтеглена, за да бъде преработен и оптимизиран за работа.

Според информация на Bloomberg, сгъваемият смартфон е готов, но все още не се знае кога ще бъде пуснат на пазара. Дали това ще съвпадне с представянето на новия Galaxy Note тепърва ще разберем.

Свързани статии

Back to top button