НОВИНИТЕХНОЛОГИИ

Безогледалните фотоапарати Lumix S1 и S1R на Panasonic дебютираха в България

Panasonic официално представи на българския пазар своите нови пълнокадрови (Full Frame) и безогледални фотоапарати Lumix S1 и S1R. Към тях дебютираха и три нови сменяеми обектива от серията Lumix S.

Сърцето на новата серия фотоапарати на Panasonic са новите 24.2 и 47.3 MP CMOS сензори. Те са снабдени с високоефективен стабилизатор на образа и оборудвани с новия процесор Venus Engine. С негова помощ фотоапаратите постигат високо качество на изображенията и са значително оптимизирани за запис на видео. При последното помага да се обработят и изчистят детайлите в светлите и тъмните области на картината.

Фотоапаратите от серията Lumix S1 са предназначени, както за традиционните фотографи, така и за заснемане на видеопродукции с професионално качество. Разполагат със системата L-Mount на Leica, чрез която могат да се интегрират множество обективи.

Пикселите имат значение

Основната разлика между двата нови пълнокадрови и безогледални модела Lumix S1 и S1R се крие в техните CMOS сензори. При S1R имаме 47.3 MP, който предлага една от най-високите разделителни способности в света в момента. Това му осигурява възможността да заснема образи с високо качество, изключителна детайлност, богати нюанси и реалистично пресъздаване на цветовете.

Оборудван с новия процесор Venus Engine, Lumix S1R притежава високоскоростна и прецизна система за автофокус и електронен OLED визьор. Допълнително разполага с усъвършенствана технология за стабилизация на кадрите, особено при видео.

Panasonic Lumix S1R

Новият Panasonic Lumix S1R разполага с изключително бързо и прецизно фокусиране, което се постига благодарение на съвместната работа на процесора Venus Engine, CMOS сензора и новите обективи Lumix S. Те си комуникират със скорост до 480 fps, което позволява на системата да реагира в рамките на 0.08 секунди. Автоматичният фокус е подпомогнат още и от алгоритми за изкуствен интелект за оценка на обстановката. AI функциите откриват хора, котки, кучета и птици в кадъра. Идентифицирането на обекта помага на системата да предвиди движенията му и позволява на автоматичния фокус ефективно да следи обекта, дори когато той е обърнат в гръб.

В ситуации с бързи движения LUMIX S1R е способен да снима със скорост до 9 кадъра в секунда с AFS автофокус или 6 кадъра в секунда с непрекъснат автофокус. Режимът 6K Photo (6K Фотография) позволява заснемане на серия от JPEG изображения с резолюция 18 милиона пиксела и скорост 30 кадъра в секунда. Rежимът 4K фотография позволява снимане със скорост 30 или 60 кадъра в секунда при резолюция 8MP.

По-малкият брат Lumix S1

По-малкият брат от серията е Lumix S1. Той също е пълнокадров и безогледален фотоапарат, но разполага с 24.2MP CMOS сензор, който осигурява широк динамичен диапазон и отлично съотношение сигнал/шум при висока ISO чувствителност. Високоефективната структура на пикселите, комбинирана с мощния процесор Venus Engine, позволява стандартните настройки на ISO чувствителността да достигнат до ISO 51200.

Когато е необходима допълнителна разделителна способност, може да се използва режимът “Висока резолюция”. С негова помощ се заснемат изображения с впечатляващите 96MP. Този режим комбинира информацията от осем кадъра, заснети последователно чрез прецизно изместване на сензора от системата за стабилизация на образа в тялото на фотоапарата. Резултатът е RAW файл с резолюция от 12000×8000 пиксела. Предвидена е и специална допълнителна функция за намаляване на размазването от движението.

Lumix S1 предлага и високо качество при снимане на 4K видео.

Свързани статии

Back to top button