НОВИНИТЕХНОЛОГИИ

Honor показа премиум флагманската серия Magic 3    

Принудителното напускане на Huawei от смартфон пазара доведе до истинска надпревара сред някои производители да заемат образувалата се празнина. За момента Xiaomi се смята за наследника на китайския гигант, като компанията вече зае второто място сред глобалните продажби. Когато става дума за качество, особено при камерите, тази титла може да отиде при малко очакван конкурент.

Това е Honor – доскорошният бранд на Huawei, който беше отделен и продаден на плетора от инвеститори. Новата компания наследи по-голямата част от развойната дейност на китайския гигант и затова не е изненада, че сега се пробва да се възползва максимално от това. Honor представи флагманската си серия Magic 3, която е съставена от Honor Magic 3, Magic 3 Pro и Magic 3 Pro+. Трите модела са във високия и най-премиум класове на пазара, а на пръв поглед дават силна заявка да постигнат това и като характеристики.

Премиум модела Honor Magic 3 Pro+

Honor-Magic-3-Pro-Plus-Specs

Черешката на тортата е Honor Magic 3 Pro+. Смартфонът ще бъде може би един от най-скъпите модели на пазара, ако не броим сгъваемите модели и тези на Apple. Тя е 1 499 евро (малко под 3 000 лева), но включва наистина най-големите възможности, които Honor може да предложи. Като наследената развойна мощ на Huawei личи на какво е способна, когато не е ограничена от санкции.

Основната сила на Honor Magic 3 Pro+ са няколко елемента. Първият са камерите, които са един от най-добрите комбинации на пазара, поне на хартия. Говорим за общо пет сензора, от които три са 64MP, една е 50MP и един дълбочинен. Основната камера е 50MP с оптична стабилизация, тя е подкрепена от 64MP перископна телефото такава с 3.5 оптично приближение. Широкоъгълната камера също е 64MP, а към всичко това добавяме и монохромна такава отново с 64MP.

honor-magic-3-pro-plus-black

Вторият сила на Honor Magic 3 Pro+ е чипсетът, като това е един от първите смартфони, които интегрират обновения процесор на Qualcomm Snapdragon 888+. Той е изграден по 5nm архитектура, но ядрата са овърклокнати на по-висока честота и има подсилени възможности за AI процеси.

Всико друго при Honor Magic 3 Pro+ изглежда като стандартно за премиум флагман. Голям и извит по краищата OLED екран със 120Hz опресняване, 12GB оперативна RAM памет и само една опция за място за съхранение – 512GB. Смартфонът е направен с цел за най-премиум сегмента, като надеждата е да успее да се наложи повече от новите модели на Xiaomi, Apple, OnePlus и Samsung.

Флагманите Honor Magic 3 и Magic 3 Pro

Honor-Magic-3-Pro-Specs

Honor позиционира своите нови смартфони в най-високия клас. Така, Honor Magic 3 стъпва на цена от 899 евро, което е под 1 800 лева, докато Pro версията отива на 1 099 евро или под 2 200 лева. Трите модела имат еднакви екрани и батерии – 4 600 mAh. Съответно и габаритите им са сходни.

Разликите вече са в останалите детайли. Най-вече при камерите, като единствено монохромният сензор е еднакъв при всички. Базовият Honor Magic 3 например разполага с 13MP широкоъгълна и основния 50MP. Magic 3 Pro добавя 64MP перископната телефото камера. Докато Honor Magic 3 Pro+ надгражда основния 50MP сензор с по-голям – от 1/1.56 на 1/1.28 и заменя 13MP широкоъгълна с 64MP.

Honor-Magic-3-Specs

Трите смартфона поддържат бързо зареждане от 66W през кабел. Двата Pro модела добавят безжично такова до 50W. Останалите разлики са в паметта. Оперативната RAM такава при Honor Magic 3 е стандартната за пазара 8GB, докато Pro версиите са с 12GB. Мястото за съхранение е 256GB за базовия модел и за Pro версията, докато Pro+ вече споменахме, че идва в 512GB.

Щипка Huawei

porsche-design-huawei-mate-40

Наследството на Huawei е доста видно в новите модели на Honor. При това изцяло в положителния смисъл. Което е видно с високите технически характеристики и може би една от най-силните комбинации при камерите. Също така, Honor Magic 3 серията показва доста елегантен дизайн, който донякъде следва този на Huawei Mate 40 серията. Най-очевидни са приликите между Honor Magic 3 Pro+ и лимитираната версия Porsche Design на Mate 40. Всичко това е очаквано, предвид факта, че по-голямата част от развойната дейност на Huawei, остана в Honor.

Определено, новите модели Magic 3 имат голям шанс да обхванат част от премиум сегмента. Има няколко „но“-та. Едното е, че все още, Honor не са публикували пълните характеристики на Magic 3 серията, като ще ги обновим, когато те станат факт. Елементи, като точната резолюция на екрана все още не са известни. Компанията също така не е предоставила още, кога смартфоните ще се появят на световния пазар. Което ще е ключово за това дали ще имат успех. Дългогодишната практика показва, че колкото повече се бавят вече обявени модели, толкова по-голям риск има за техните продажби.

Свързани статии

Back to top button