IT БИЗНЕСНОВИНИТЕХНОЛОГИИ

VMware България добавя нови екипи в областта на дигиталната сигурност

Един от софтуерните лидери в България – местното звено на VMware – обяви, че един от новите продукти на компанията се разработва в София. Това е тяхна иновация, която носи името Intrinsic security или „присъща“ сигурност. Българският офис разполага с 30 души, които работят по този нов проект и който се развива съвместно с развойните звена в САЩ и Израел.

Плановете на VMware България е екипът да се разрасне до 60 души до края на 2020 г., а в бъдеще да достигне 200 специалисти. Работата по новия проект стартира в София през началото на настоящата година, като е в резултат от стратегическо решение за развитието на подобен тип системи. Информацията беше споделена по време на виртуалната конференция на VMware – VMworld 2020.

VMware Carbon Black

VMWCB-Product-VMware-Carbon-Black-Cloud-hero-01

Присъщата сигурност е иновация, която VMware в момента активно развива, но реално не тръгва от щатската компания. Софтуерният гигант придобива разработчикът на решения в дигиталната сигурност Carbon Black през 2019 г. за 2.1 млрд. долара. Именно от него тръгва тази нова концепция. Добрите позиции и експертни компетенции на българския развоен център го правят добър избор за пренасяне на разработката на Carbon Black, след като компанията става част от VMware. Другите два са САЩ и Израел.

Присъщата сигурност е нова концепция, при която се преобръщат методите за опазване на данните и системите. Настоящият подход използва надграждащ софтуер, който следи за пробиви, зловред код и други. Присъщата сигурност се вгражда не само в самите системи, но и в хардуера при сървърите.

Това не става чрез допълнителни суичове или друг физически компонент, а чрез виртуален слой във виртуализираните машини. Така се използва наличната инфраструктура и без да се правят хардуерни и дори значителни софтуерни промени, може да се осигури надеждна защита на облачните системи, приложения и крайни устройства.

Естеството на подхода правят конвергенцията между VMware и Carbon Black е толкова ключова. Щатският гигант е лидер в разработването и поддържането именно на софтуер за виртуализация, което се допълва перфектно от бившата вече фирма за дигитална сигурност.

За България добрата новина е, че в местния развоен център на VMware се и ще се работи по целия жизнен цикъл на новия продукт. Това включва от разработването, през тестването и последващото опериране и поддържане във внедрените системи.

Облачна сигурност

От облака към периферията или Edge

VMware Carbon Black е ключов елемент в новото портфолио на американската компания. Софтуерният разработчик обяви, че все по-голямо значение за оцеляването на много бизнеси е в тяхното пълно дигитализиране и преминаването им към облачни системи или приложения, които са свързани с отдалечени центрове за данни. С което дигиталната сигурност във всички тях може да се осигури именно чрез прилагането на нови концепции и решения.

Те трябва да са ориентирани към ефективната защита на цялата инфраструктура и да се започва от нея навън, а не откъм приложенията. Това е тезата на VMware. Разпознаването и реагирането на инциденти в областта на сигурността никога не е било по-критично или по-предизвикателно. Доклад на VMware Carbon Black от месец юли установява, че 94% от организациите по цял свят са претърпели изтичане на данни за периода от март 2019 г. до март 2020 г.

„На фона на глобалните предизвикателства ключът към оцеляването за много компании се намира в ускорено преминаване към работа в облака и задължително имплементирането на съвременни продукти за сигурност“, споделя Санджей Пуунен, главен оперативен директор „Операции с клиенти“ във VMware. „Време е да преосмислим сигурността на облака – организациите се нуждаят от защита на нивото на работните процеси, а не само на крайните устройства“.

Свързани статии

Back to top button