CES 2019PLAYНОВИНИ

Razer представи първият си геймърски монитор

Производителят на геймърска периферия Razer определено се опитва да представи все повече и повече устройства за запалените играчи. Затова донякъде не е изненада, че на ежегодното изложение Consumers Electronics Show (CES) в Лас Вегас, компанията показа своя първи монитор.

Подобно на всичките устройства, които излизат с марката Razer, новият модел е насочен изцяло към геймърите. 27-инчовият монитор Raptor, ще струва 699 долара и ще се появи на пазара до края на 2019 г. Което не го прави един от многобройните хардуерни прототипи, които компанията показва в Лас Вегас през годините. Razer Raptor има типичния за производителя изчистен дизайн с доста внимание към детайла. Традиционните ярко зелени орнаменти в случая се явяват плоските кабели на монитора в задната част. Те включват HDMI, USB-C, USB-A и Display Cable, като са включени по начин без да развалят визията на монитора.

Самият екран има разделителна способност от 2560×1440 QHD, задължителното за всеки хардкор геймър опресняване от 144Hz и забавяне от 1ms (с намаляване на Motion Blur ефекта) или 7ms (типично). Razer Raptor постига яркост до 420 нита, като поддържа HDR, но компанията не уточнява точно кой стандарт.

Мониторът има два големи недостатъка – че не е 4K, особено предвид постепенното мигриране към този формат в следващите година-две. Както и, че разчита на FreeSync вместо G-Sync технологията на NVIDIA.

Свързани статии

Back to top button