НОВИНИТЕХНОЛОГИИ

Новите смартфони и устройства на Xiaomi навлизат в България

Дни след официалната премиера на есенното портфолио от устройства на Xiaomi, се проведе и такава в България. В страната ни в продажба от 15 октомври навлизат двата смартфона – достъпният флагман Xiaomi 12T и традиционният флагман Xiaomi 12T Pro. Сред останалите устройства и аксесоари, в България ще се предлагат още фитнес гривната Xiaomi Smart Band 7 Pro, таблетът Redmi Pad и слушалките тип „тапи“ Redmi Buds 4 Pro.

Xiaomi 12T Pro е по-важният акцент, заради 200MP си камера и хардуер от висок клас. Той се позиционира в сегмента на традиционните флагмани с начална цена от 1 459 лева. Базовият вариант, разчита на леки компромиси в тези направления. Но също така идва и с една идея по-евтин, като започва от 1 169 лева, което го позиционира в горния сегмент на достъпните флагмани.

Xiaomi се слави с едни от най-добрите като съотношение между цена и качество фитнес гривни. Новата Smart Band 7 Pro допълва тази традиция, но надгражда предходния модел, като се доближава все повече до умните часовници като възможности. За съжаление, подобно нещо се случва и с цената, която вече е 199 лева.

Флагманите Xiaomi 12T и Xiaomi 12T Pro

Xiaomi-12t-pro-bg-price-specs

Новите Xiaomi 12T и Xiaomi 12T Pro споделят единен дизайн с метална рамка и пластмасов гръб. Те разполагат с голям 6.7-инчов AMOLED екран с резолюция от 1 220×2 712 пиксела и адаптивно опресняване от 120Hz. Сред общите елементи са голямата батерия с капацитет от 5000 mAh. Xiaomi 12T и Xiaomi 12T Pro разполагат и с бързо зареждане от впечатляващите 120W. Добрата новина е, че зарядното е включено в комплекта. По данните на компанията то осигурява пълен заряд в рамките на 19 минути.

Голямата разлика между двата модела е в основната камера. При Xiaomi 12T Pro тя е новия сензор на Samsung с 200MP. Той предоставя доста детайлни изображения при снимане в пълна резолюция (която в телефоните е под името Ultra Res), а софтуерът за oversampling се справя повече от отлично при нормално осветление. Базовият модел разчита на добрия и изпипан с времето вече 108MP сензор. Останалите камери са идентични и не толкова впечатляващи – 8MP широкоъгълен, 2MP макро и сравнително добрата предна 20MP.

Xiaomi 12T Pro разчита на ъпдейтнатият флагмански процесор Snapdragon 8 Gen 1+ на Qualcomm изпълнен по 4nm технология. Докато Xiaomi 12T залага на 5nm Mediatek Dimensity 8100 Ultra, който се наложи като популярна и по-евтина алтернатива на предходния. Вариантите, които ще са налични в България включват 8GB оперативна RAM памет и 128GB или 256GB място за съхранение. Xiaomi 12T Pro има конфигурация и с 12GB RAM при по-голямото пространство за съхранение.

Двата смартфона ще се предлагат в България от 15 октомври. Цената на Xiaomi 12T с 8GB RAM и 128GB място за съхранение е 1 169 лева. На Xiaomi 12T Pro при същата конфигурация е 1459 лева. При старта на продажбите към тях ще се включени в комплект и безжични слушалки Redmi Buds 3 Pro.

Гривната Xiaomi Smart Band 7 Pro

Xiaomi-Smart-Band-7-Pro

Фитнес гривните на Xiaomi са може би атестат в съотношението цена-качество. Много функции, сравнително добри отчитания на сензорите, нелоши приложения (можете да избирате между две) срещу достъпна цена. В подобна посока е и новото устройство от този клас – Xiaomi Smart Band 7 Pro. Тя се доближава все повече до умните часовници като възможности и визия.

Гривната е с 1.64-инчов екран, който е 84% по-голям от предходния модел на китайския гигант. Това донякъде обяснява и защо цената е с почти толкова отгоре – 199 лева. Xiaomi Smart Band 7 Pro е водоустойчив до 5ATM, вече е с вградена GNSS система, която помага да се проследяват тренировките или активността на открито по-добре.

Второто голямо предимство на фитнес гривните на компанията (а и спрямо умните часовници като цяло) е изключително издръжливата батерия. По думите на компанията тя осигурява до 12 дни живот с един заряд при Xiaomi Smart Band 7 Pro. Останалите възможности познати ни от предходните модели също се запазват и в някои отношения надграждат. Те включват следене на спортната активност, пулсомер, анализ на съня, индекс на физическата активност (PAI) и много други.

Таблет и слушалки

Xiaomi Redmi Tab

По-малко известните продукти на Xiaomi са новите таблет Redmi Pad и безжични слушалки тип „тапи“ Redmi Buds 4 Pro. Първият идва с 10.61-инчов дисплей и 90Hz опресняване. По думите на компанията „е първият таблет в света, получил сертификат SGS за ниска зрителна умора“. Сред другите акценти е голямата батерия с капацитет 8000 mAh. Версията с 4GB оперативна памет и 128GB място за съхранение ще се продава в България на цена 599 лв.

Слушалките Redmi Buds 4 Pro са последното устройство от новото есенно портфолио на Xiaomi. Те са оптимизирани за дълга работа и могат да издържат 36 часа със зареждащия калъф и 9 часа в непрекъснат режим на работа. Цената им е 159 лв.

Свързани статии

Back to top button