НОВИНИТЕХНОЛОГИИ

OnePlus 10T флагманско завръщане с бързо зареждане

OnePlus премина през различни трансформации през последната година и половина. Това повлияе върху портфолиото ѝ за 2021 г., когато нямаше T модел за тогавашния флагман OnePlus 9. Тазгодишният премиум модел се сдобива с такава версия, като китайският бранд об яви новия OnePlus 10T. Той заема сегмента между 1 200 до 1 600 лева на традиционните флагмани. Цената му за Европа е 699 евро или 1 370 лева за базовата конфигурация и 799 евро или 1 566 лева за по-скъпата.

Макар и със закъснение, OnePlus започва да предлага все повече модели в България. Така например, от 5 август влезе в продажба премиум флагмана OnePlus 10 Pro в един от местните телекоми – „Виваком“. Китайската компания загуби дистрибуторски позиции през миналото лято и сега се опитва да ги върне напълно.

Зареждащият телефон

OnePllus-1t-debut-specs

OnePlus 10T разполага с най-последния флагмански чипсет на Qualcomm – Snapdragon 8+ Gen 1.  Той ще се предлага в две конфигурации от 8GB RAM и 128GB място за съхранение и 16GB и 256GB. Оперативната памет е от бързата LPDDR5. Мястото за съхранение е по стандарта UFS 3.1. Това позволява на смартфона да поддържа над 35 активни приложения. За справяне с прегряването OnePlus предлагат нова охладителна система, която включва изпарителна камера и по-голяма повърхност за пасивно охлаждане.

Основният акцент на смартфона е високоскоростното му зареждане – 150W. Тя може да зареди напълно смартфона в рамките само на 19 минтуи. От компанията смятат, че тази степен на зареждане няма да повлияе върху живота на батерията. OnePlus твърдят, че тя запазва 80% от капацитета си след 1 600 зареждания. Последната е с капацитет от 4 800 mAh. Новият OnePlus 10T използва 6.7-инчов OLED екран с резолюция 1080p. Предимство му е динамичната честота за опресняване, която може да варира между стандартната 60Hz и 120Hz. Другите му характеристики са поддръжка на стандарта HDR10+, 10-битови цветове и защитно стъкло Gorilla Glass.

Познат вид с компромиси

oneplus-10t-1

Дизайнът на OnePlus 10T е почти идентичен с този на едноименния премиум флагман. Задната част е заета от огромно гнездо за камерите. Има редица компромиси. Един от тях е премахването на емблематичния за бранда физически бутон Alert Slider. Чрез него потребителите могат с едно движение да променят режима от тих, на вибрации, до напълно включен звук. При това без да включват смартфона. Обяснението на OnePlus е, че така се освобождава пространство за подобряване на вътрешната компановка.

Големите компромиси са при камерите. Основната не използва технологиите и сътрудничеството с Hasselblad, които са неизменна част от последните два премиум флагмана на OnePlus. Тук е заложено на 50MP сензор с оптична стабилизация, който ще изнася на плещите си главната работа по снимането. Към има него имаме още 8MP широкоъгълна и 2MP макро сензор. За селфита е предвидена 16MP камера. OnePlus 10T обещава да включи богата гама от режими за снимане, които да се възползват от AI технологиите. Смартфонът идва с базирания на Android 12, интерфейс OxygenOS 12.1 на китайската компания. Той трябва да бъде обновен след това до Android 13 или до интерфейса OxygenOS 13.

Премиум хардуер, но с доста компромиси откъм камерите са основните характеристики на OnePlus 10T. Определено ще липсва Alert Slider бутона, който е харесван от повечето фенове на марката. Все още няма официална информация кога ще се появи в България, както и на точните цени.

Свързани статии

Back to top button