РЕВЮТЕХНОЛОГИИ

Предварителен преглед на Samsung Galaxy S22 Ultra

Неизбежното стана факт – две години след представянето на Ultra моделите на S-серията, Samsung най-накрая ги обедини с тези на Note. Точно като последния изглежда и се усеща Samsung Galaxy S22 Ultra. Подобни бяха и коментарите сред технологичните журналисти при представянето на новия модел в България. TechTrends имаше възможността да направи бърз преглед на последния премиум флагман на Samsung. Надяваме се, скоро да получим възможност и за по-пълно ревю.

Именно факта, че за първи път имаме пълно сливане Note и S-сериите, продиктува и по-големия фокус към новия модел. Докато при базовите две версии на Galaxy S22 новото е в камерата, за което предвид сложните условия на представянето не беше тествана достатъчно и също за тях ще изчакаме бройки за цялостно ревю.

Нов или по-скоро познат дизайн

Samsung-Galaxy-S22-Ultra-1-1024445

Първата видима разлика между Samsung Galaxy S22 Ultra и базовите модели от серията е в дизайна. Премиум смартфонът е по-голям, със заоблени странични, но изрязани и плоски горни краища на рамката. Това е заето от предходните Note смартфони, които бяха проектирани по същия начин. Причината за плоското дъно е, че е по-практично да се интегрира стилусът в корпуса. Така лесно може да се достигне до бутона, който го извежда от тялото на смартфона.

Въпреки 6.8-инчовия екран, металната рамка и стъкления матов корпус, Samsung Galaxy S22 Ultra се усеща изключително лек. Южнокорейският гигант е постигнал добър баланс в разпределението на тежестта на смартфона. Липсата на изпъкнало гнездо на камерите придава по-изчистена визия. Тя може да не допадне на всеки, предвид контраста с акцентиращото такова при базовата Galaxy S22. Предимството на дизайна на Ultra модела е, че по-стабилен при поставяне хоризонтално на маса или друга повърхност.

Стилус и екран

Samsung-Galaxy-S22-Ultra-4-1024452

Samsung напреднаха доста със своя стилус S-Pen и в комбинация с отличния екран на Galaxy S22 Ultra имаме доста добра производителност. Стилусът е компактен, лек и както споменахме се побира идеално в долната част на корпуса.

Реакцията в работата със стилуса се усеща почти мигновена и единствено трябва да свикнете със съвместимите приложения, най-вече със Samsung Notes. За ветераните на Note серията, това няма да е проблем и те ще се чувстват, като у дома си.

Samsung-Galaxy-S22-Ultra-6-1024453

Екранът е ярък 6.8-инчов AMOLED със 120Hz опресняване и разделителна способност от 1 440×3 088. Samsung винаги имат едни от най-добрите дисплеи, най-малкото защото те доставят по-голямата част от AMOLED панелите сред останалите смартфон производители.

Камера и батерия

Samsung-Galaxy-S22-Ultra-3-1024451

За съжаление не разполагахме с достатъчно време и условия да тестваме камерата на Samsung Galaxy S22 Ultra подобаващо. Компанията има сравнително добър софтуер за ползване на 108MP сензор по принцип. Новост тук е, че Samsung вкарват възможността да се запазват кадрите в RAW формат, което позволява тяхната пълноценна последваща обработка със специализиран софтуер.

Samsung Galaxy S22 Ultra Specs

Батерията е 5 000 mAh и въпреки големия си капацитет, смартфонът не се усеща тежък. Бързото зареждане е 45W, което макар и да е под установените стандарти от китайските производители от поне 65W е крачка напред.

Цената в България започва от 2 449 лева без договор и ще бъде наличен след 25 февруари. До момента „Теленор“ и „А1 България“ са обявили публично, че правят предварителни заявки за новия премиум флагман на Samsung.

Свързани статии

Back to top button