НОВИНИТЕХНОЛОГИИ

Motorola атакува достъпния флагмански сегмент с Moto G100

След като миналата година Motorola най-накрая пуснаха своя първи, класически премиум смартфон Edge+, сега брандът се заглежда към достъпния флагмански клас. Новият Moto G100 е ориентиран именно към него, като в България, устройството ще се предлага на цена от 999 лева в свободна продажба.

Смартфонът се възползва от чипсетът на Qualcomm в този клас, както и е съвместим с платформата за свързване на Motorola Ready For. При нея се прави връзка с умния телефон и монитор, като софтуерът ги трансформира в настолна система. Huawei и Samsung също експериментират с подобни решения, друг е въпросът дали донасят достатъчно добавена стойност за потребителите, особено ако се сравнят с установените такива платформи като Windows и MacOS.

Moto G100

moto-g100-2

Очакванията на анализаторите бяха за показване на достъпна версия на флагмана на Motorola Edge, който трябваше да ползва премиум бранда и означението S. Вместо това, китайският производител го вкарва под шапката на Moto G и той се превръща в един от най-мощните устройства от серията.

Motorola Moto G100 разполага с 6.7-инчов LCD екран с 90Hz опресняване и съотношение на страните 21:9. Резолюцията е 1 080 на 2 520 пиксела. Основният акцент на смартфона е неговия чипсет – той е Qualcomm Snapdragon 870, който е изграден по 7nm технология. От Motorola залагат много на него, заради възможностите за гейминг и по-голямата мощност, която позволява по-плавно ползване на платформата Ready for.

Motorola Moto G100 Stats

Motorola Moto G100 идва в една конфигурация с 8GB оперативна RAM памет и 128GB място за съхранение. Батерията е 5 000 mAh с 20W бързо зареждане, което е ОК за смартфон с подобен екран и 5G връзка. При свързаността, Motorola Moto G100 за съжаление разчита на стария вече стандарт WiFi 5.1.

Камерната конфигурация се крепи най-вече на 64MP основен сензор. Към него имаме 16MP широкоъгълен, а третият е 2MP дълбочинен. Липста на телефото камера ще е потенциална липса, макар, че подобна екстра не винаги присъства в този ценови клас. Moto G100 ще получи и няколко подобрения в софтуера, като допълнителни опции за къстомизация и допълнителни жестове.

Платформата Ready For

motorola-ready-for

Motorola използва представянето на Moto G100, смартфон брандът на Lenovo демонстрира и новата си платформа Ready For. Тя има за цел да превърне смартфона в настолна система и от средата на март е налична за Edge серията на компанията. Следващият, който ще се възползва от нея е Moto G100.

Ready For позволява да се свърже смартфон чрез докинг станция или чрез USB-C кабел към монитор. Така, мобилното устройство може да влезе в ролята на настолен компютър или в добавка за телевизор. Те могат да се комбинират с Bluetooth мишка и/или клавиатура, за да може да се повиши продуктивността.

Софтуерно, Ready For позволява ползването на работни приложения за по-голяма ефективност. Интерфейсът напомня опростена версия на Windows или Linux с множество прозорци и опции за доста мултитаскинг. Като потребителите могат да сортират приложенията си като работни и развлекателни, при работа с някое на цял екран може да се неутрализират нотификациите.

Свързани статии

Back to top button