IT БИЗНЕСНОВИНИ

Paysafe открива офис във Варна

Пандемията и затворените офиси на компаниите не пречи ня тяхното разширяване. Поне, ситуацията е такава при тези ориентирани в IT сектора. Paysafe е една от тях. Въпреки, продължаващата сложна епидемологична обстановка, българскосто звено на британския разработчик за онлайн разплащателни услуги обяви, че от първите седмици на 2021 г. ще отвори нов офис във Варна.

Той е част от обещаното разширение на Paysafe в България. Компанията сподели своите планове и състояние през 2020 г., както и загатна, че ще увеличава своите служители в страната през следващата година.

За след пандемията

paysafe-office-bulgaria-2

В момента почти всички IT компании в страната работят дистанционно от вкъщи, заради извънредните мерки покрай коронавирус пандемията. Затова новият офис най-вероятно ще бъде попълнен след като здравната обстановка в страната се поуспокои. Екипът във Варна ще достигне 200 души, като ще са ангажирани основно с разработката и поддръжката на клиентите на Paysafe.

Това не пречи на Paysafe да наемат и обзаведат 1 600 кв. м. пространство на висок етаж в офис сградата на открития през 2010 г. мол Varna Towers. От компанията дават и интересна възможност за работа на тези служители от София, които биха искали да се преместят да живеят на морето.


elena-dimova-paysafe-quote„Решението за отваряне на офис в морската ни столица се дължи на множество фактори, сред които наличието на опитни професионалисти и нови кариерни възможности за хора, работещи вече в компанията“ Елена Димова, PaySafe


„Решението за отваряне на офис в морската ни столица се дължи на множество фактори, сред които наличието на опитни професионалисти, нови кариерни възможности за хора, работещи в компанията към момента и възможността новият офис да бъде ползван като лятна алтернатива за служителите, базирани в София и отговаря на визията ни за водещ работодател у нас“, коментира Елена Димова, HR директор на „Paysafe България“ в прессъобщение на компанията.

От Skrill до Paysafe

Paysafe office 1

Историята на българското звено на Paysafe започва от друго британско дружество за дигитални разплащания – Moneybookers. Те откриват развоен център в страната, като през 2011 г. се ребрандират на Skrill. Именно с това име те стават по-известни на българската IT сцена.

През 2015 г. Skrill е придобита от Paysafe за 1.1 млрд. евро. Така се поставя началото и на Paysafe в България. Към момента британската компания разполага с около 1 200 души персонал в страната. Дружеството разширява с бързи темпове своето присъствие в България, като през 2019 г. откри втори офис в София. Специалистите ѝ тук покриват широк спектър от дейност – продуктови и софтуерни разработки, обслужване на клиенти, риск мениджмънт, счетоводство и контрол, IT обслужване и други.

По този начин, в нашата страна се намират най-много служители на Paysafe, като за момента са малко под половината от общо 3 000 в над 12 локации по света. Новият офис във Варна ще затвърди допълнително този статус на България в рамките на Paysafe.

Свързани статии

Back to top button