IT БИЗНЕСНОВИНИ

Paysafe откри втори развоен офис в София

Софтуерната компания Paysafe откри втори развоен офис в София, който се помещава в новия бизнес център Garitage Park. Той е с площ от 2 000 м2, като ще има капацитет от около 200 души. Paysafe не уточняват дали всички или част от тези служители ще са нови или ще има релокиране от основния ѝ офис, който се намира в Capital Fort на бул. „Цариградско шосе“. От софтуерната компания споменават, че откриването на втори център в столицата е част от растежа ѝ в България.

Растеж и не само

„Ръстът ни в София и инвестицията в още един модерен офис следват принципите на Paysafe за подпомагане на кариерното развитие на нашите служители и предоставянето на отлични условия за работа“, коментира Мирослав Божилов, генерален директор на Paysafe в България, цитиран в прессъобщение изпратено до медиите.

Божилов допълва, че новият комплекс ще осигури значително повече удобства за служителите на компанията. Garitage Park се намира веднага след Околовръстното шосе на София срещу Бизнес парка. Новият офисен комплекс вече е резервиран от друг голям IT гигант – VMware, които по неофициална информация на TechTrends, вече са започнали да преместват постепенно своите служители.

Екипите на Paysafe, които ще работят в новия офис също ще са насочени към софтуерната разработка, подчертават от компанията. Те ще са ангажирани основно в работата с информационните технологии и сигурност, както и финансовите дейности на дружеството.

Кои са Paysafe

Paysafe е сред водещите разработчици на онлайн платежни решения. Техните софтуерни продукти позволяват електронни трансакции и разплащания, създаването и поддържането на дигитални портфейли и различни други парични възможности. Компанията разполага с над 3 000 служители по целия свят, като към края на 2018 г. близо една трета от тях (около 980 души) се намират в българския ѝ офис.

Paysafe открива своя развоен център в София през 2007 г., когато наема малко под 80 души. По това време софтуерната компания още не е част от американската група и се казва Moneybookers. През 2011 г. се ребрандира на Skrill, а четири години по-късно Paysafe придобива цялото дружество за 1.1 млрд. долара. В рамките на повече от десетилетие, софийското звено се разраства над десетократно. Българското звено отчита приходи за 2018 г. от малко под 151 млн. лева, като 12.4 млн. от тях са нетна печалба.

Свързани статии

Back to top button