НОВИНИТЕХНОЛОГИИ

Samsung вкара своите най-премиум смартфони Galaxy Note и Fold в 2020 г.

Първите дни на август са традиционното време, в което Samsung показва своянов флаблет за годината от серията Note. Въпреки пандемията, 2020 г. не направи такова изключение. Южнокорейският гигант представи седем нови устройства (пет ако не броим версиите на Note 20 и Tab S7), с които ще се опита да си върне първото място по продажби при смартфоните.

Това са Galaxy Note 20 и Note 20 Ultra, обновеният сгъваем смартфон Galaxy Z Fold2, таблетите Galaxy Tab S7 и Tab S7+, умният часовник Galaxy Watch3 и безжичните слушалки Galaxy Buds Live. Тази плеяда покрива почти пълния спектър от потребителска електроника, с която компанията ще се бори за подобряване на позициите в основните категории мобилни устройства.

Основните герои са двата премиум флагмана на Samsung – Galaxy Note 20 (с Ultra версията) и сгъваемия Galaxy Z Fold2, които получиха нов хардуер и възможности, за да са максимално актуални и в крак с тенденциите от 2020 г.

Samsung Galaxy Note 20 и Note 20 Ultra

Galaxy Note20 Series

В началото на 2020 г., когато Samsung показаха своя флагман Galaxy S20 се повдигнаха въпроси, какво ще предложи производителя за Note версията. Причината беше, че Ultra моделът на S20 разполага с почти всички отличителни белези на популярната серия фаблети. Много голям екран и батерия, отлични камери, бърз хардуер и др. Единственото, което липсваше беше стилуса S-Pen.

Samsung Galaxy Note 20 разполага с малко по-голям екран от обикновения S20. Докато при Ultra версиите и този показател е изравнен. Вътрешностите има минимални размествания, най-вече при батерията и зареждането. Те зависят и от това дали моделът поддържа 5G или не.

Затова основният отличителен знак между двата типа флагмана на Samsung е наличието на стилуса S-Pen при Note 20 серията. Той се възползва не само от по-бързата връзка със смартфона, но и от неговия екран. Дисплеите на Galaxy Note 20 и Note 20 Ultra са с опция за опресняване от 120Hz, което е двойно по-голямо спрямо стандартните панели в момента. Комбинацията между двете, позволява много по-бърза работа без забавяне между стилуса и смартфона.

samsung-galaxy-note-20-ultra-infographic

Според, хората, които Samsung бяха поканили да тестват по време на онлайн събитието, взаимодействието между двете е почти в реално време и не се усеща никакъв лаг. Това ще бъде проверено, когато устройствата дойдат за кратко в офиса на TechTrends в началото на следващата седмица.

Samsung Galaxy Note 20 Ultra запазва силната конфигурация от камери, които бяха при едноименната версия на S20-ката. Това са 108MP основна и 12MP телефото, перископна камера с петкратно оптично приближение. Към тях добавяме и 12MP широкоъгълен сензор. Така за първа година, Samsung наистина разполага с успешна формула при камерите и е достойна конкуренция на премиум моделите на Huawei и Apple.

Цената се запазва висока, като говорим за стойности без договор от над 2 хил. лева. За Galaxy Note 20 Ultra тя е 2 549 лева, а наличности ще има в България след 21 август.

Ключово партньорство с Microsoft

xCloud-main

Като си говорим за софтуерния гигант, Samsung имат доста силно партньорство с него. То се задълбочава, като идеята на южнокорейската компания е нейните флагмани да станат предпочитани за ползване на новата облачна гейм стрийминг платформа на Microsoft – xCloud. Самата услуга стартира на 15 септември, като най-вероятно ще бъде с променено име.

Samsung Galaxy Note 20 и Note 20 Ultra ще идват с бонуси към новата услуга на Microsoft, която ще бъде вградена и лесна за ползване от смартфоните. Това е едно любопитно партньорство, което ще видим как ще се развие.

Останалите устройства от събитието

Samsung Galaxy Z Fold2

Galaxy Z Fold2

Samsung беше първият от големите производители, които показаха сгъваем смартфон. Това дойде с редица проблеми в дизайна на устройството, като сега южнокорейския гигант си е взел поуките и показва новия Galaxy Z Fold2. Той разполага с по-голям преден екран от 6.2 инча, а основния сгъваем в отворено положение достига 7.6 инча. Чрез втория, той ефективно може да се използва като портативен таблет.

Обновен е хардуерът, като разполага с последния флагмански модел чиспет на Qualcomm – Snapdragon 865+ (7nm+). Недостатъците са два – само 12MP камери и цена, която започва от 2 000 евро. За съжаление, тези устройства ще продължат да са изключително скъпи поне още година-две. Информация за наличности в България за момента няма.

Samsung Galaxy Buds Live

Galaxy-Buds-Live

Амбициите на Samsung да покрият с качествени продукти и мобилните аксесоари продължават с безжичните слушалки тип тапи (или buds) Galaxy Buds Live. Те са разработени съвместно с AKG, което им дава по-добър и богат звук и три микрофона, за по-добри разговори.

Най-голямото им предимство е въвеждането на технологията за активно изолиране и потискане на външния шум (т.нар. active noise cancelation), което е рядкост при подобни слушалки.

Samsung Galaxy Watch3

Galaxy_Watch3_45mm

Дългоочакваният умен часовник на Samsung е официално представен. Това е Galaxy Watch3, който е разработен по думите на компанията – от първокласни материали и с по-фина версия на въртящия се пръстен. Южнокорейският гигант се опитва да му придава все по-изискана и луксозна форма.

Неговата сила ще бъде в обновеното мобилно приложение Samsung Health, което вече следи по-прецизно физическата активност на потребителите. Него сме описали по-подробно чрез нашите тестове с часовника Galaxy Active Watch 2.

Samsung Galaxy Tab S7 и Tab S7+

Samsung Galaxy Tab S7 Mystic Bronze

Покрай обновения стилус S-Pen, Samsung не пропуска да представи и нова порция Android таблети. Това са Galaxy Tab S7 и Tab S7+. Те идват с подобрен хардуер, екран и оптимизирана клавиатура. Вторият модел разполага с голям за този тип устройства 12.4-инчов екран и 120Hz опресняване.

Samsung се опитва да направи своите таблети максимално продуктивни, което обаче трудно може да се постигне при ползване на мобилна операционна система. Apple продължават да го разбират това по трудния начин със своите iPad Pro. Двете компании, в това отношение имат доста да догонят хибридите под Windows, като моделите Surface на Microsoft.

    Свързани статии

    Back to top button