НОВИНИТЕЛЕКОМИ

A1 пусна мобилно приложение Max Score за следене на спортни резултати

Българският телеком A1 пусна собствено мобилно приложение за следене на спортни резултати в реално време – Max Score. То има за цел да допълни портфолиото от ексклузивно съдържание на оператора, което се превръща в негов основен фокус. Както и следва тенденцията телекомите в България да навлизат все повече в предоставянето на дигитални услуги, които доскоро не са част от техния основен бизнес.

От 2017 г. A1 работи в развитието на собствени ТВ канали, които в момента са формирани от четири спортни програми под бранда Max Sport и фокусирания към екстремни спортове EDGE. През миналата година, телекомът пусна собствена музикална стрийминг услуга A1 Xplore Music, а от началото на октомври стартира и обновената ѝ интерактивна телевизия и видео стрийминг платформа A1 Xplore TV.

Мобилното приложение Max Score надгражда съдържанието, като предоставя бърза, лесна и достъпна информация за резултатите в реално време на редица състезания и турнири. То може да се ползва от всеки потребител със смартфон (за момента само с Android) и не е задължително да бъде абонат на A1 или да се заплаща допълнителна такса. За разлика от останалите услуги, които включват дигитално съдържание, приложението е напълно безплатно и достъпно.

Пълни възможности

max-score-sports-options

Max Score разполага с пълни възможности за следене на резултатите в реално време, да се преглеждат приключили игри, класирания и бъдещата програма в рамките на следващите десет календарни дни. То предоставя информацията 24 часа в денонощието. Приложението покрива доста широк спектър от видове спорт – футбол, тенис, волейбол, баскетбол, лека атлетика, хокей на лед, голф.

Освен това включва моторни състезания като надпреварите във Формула 1, Moto GP, Световният рали шампионат (WRC) и NASCAR. Последният акцент са бойните спортове, като там са обхванати ММА двубоите мъжкия и женския шампионат на UFC.

max-score-functions-football

В Max Sport футболът заема централно място, като могат да се следят основните първенства в Европа, Северна и Латинска Америка, както и Азия. Включително големи международни клубни и национални турнири. Сред тях са включени Световното и Европейското първенство, квалификациите за тях, Шампионската лига, Лига Европа и др.

Самите резултати включват подробна статистика, коментари в реално време и основни акценти от различните двубои. Могат да се прегледат съставите на отборите и доста други функции. Една от полезните е възможността за видеоповторения на головете от тези мачове, които са предавани по спортните канали на A1 – Max Sport или EDGE. Те са достъпни за всички потребители, независимо дали имат достъп до тези програми или не.

Освен резултати, потребителите могат да проверят настоящото класиране в различните турнири, както и да вият програмата за предстоящите десет дни в отделните спортове, шампионати и надпревари.

Екстрите за потребителите на Max Sport

max-score-tennis-programme

Тъй като Max Score е създадено като допълнително съдържание, което да надгради спортните канали на A1, то включва някои екстри, които ще бъдат оценени от техните потребители. Първата е, че програмата на всичките собствени канали на A1 е интегрирана в отделна секция на приложението. Тя е за седем дни напред.

Друга екстра е възможността да се гледат двубоите, които се излъчват по телевизията (било то по националната или по Max Sport каналите) да се препраща директно към приложението A1 Xplore TV.

От A1 подчертават, че все още мобилното приложение Max Score се намира в бета версия. Операторът е отворен за всякаква обратна връзка, свързана с проблеми, бъгове, технически или други елементи.

Свързани статии

Back to top button