НОВИНИ

Дигиталният портфейл Revolut добавя опция за дарения

Британският финтех Revolut добави опция за дарения в своята платформа за онлайн разплащания и трансфери. Потребителите на дигиталния портфейл могат да закръглят сметките от своите плащания и остатъкът да се предоставя на благотворителни организации. Върху тези дарения няма да се начисляват никакви такси, както няма изискване за задължителен минимум на сумата, която предоставят за тази цел.

„Подкрепата за социалните каузи е важна, както за нас като бизнес, така и за много от нашите потребители. Усложненият процес на регистрация и плашещи ангажименти могат да откажат много хора от направата на дарение, така че искахме да изградим функция, която ще позволи да се поддържат добри каузи безпроблемно и сигурно“, обяви Николай Сторонски, основател и главен изпълнителен директор на Revolut.


Nikolay Storonsky Revolut„Усложненият процес могат да откажат много хора от дарение, така че искахме да изградим функция, чрез която да се поддържат добри каузи безпроблемно и сигурно“ Николай Сторонски, Revolut


Функционалността Donations е активна от 1 юли за българските потребители. От Revolut подчертават, че за разлика от традиционните финансови институции, в случая 100% от сумата предоставена от потребителя за дарение отива за съответната кауза. Функцията за дарения на Revolut може лесно да се включва и изключва.

Когато е активирана тя позволява на потребителите да закръгляват нагоре сумата при плащане и остатъкът да се прехвърля към избраната благотворителна кауза. Британската компания обяви, че ще разширява списъка с организации, които ще могат да набират средства от потребителите на Revolut.

Ползвателите на дигиталния портфейл могат да подкрепят за момента три благотворителни организации – международните WWF, Save the Children и ILGA Europe.

Първата е добре познатата природозащитна инициатива. WWF е активна в близо 100 държави и разполага с над пет милиона поддръжници. Целта ѝ е да възстанови максимално природата и да понижи ефектите от климатичните промени. Save the Children, както името предполага, е насочена към защита на децата по света. Все още има доста места по земното кълбо, където малчуганите са изложени на доста опасна среда.

ретата благотворителна организация, която може да се подкрепи чрез Revolut, е IGLA Europe. Нейната дейност е насочена към осигуряването на максимално равноправие между различните хора, независимо от техния статус, пол и ориентация.

Свързани статии

Back to top button