НОВИНИТЕХНОЛОГИИ

Spark добавя BMW i3 и Hyundai Ioniq към автопарка си

Услугата за споделено използване на коли (т.нар. car sharing) Spark прибави премиум елекотромобилите BMW i3 и Hyundai Ioniq към своя автопарк. По този начин, компанията вече разполага с над 200 електрически возила от различен клас, които могат да се наемат в София, чрез едноименното мобилно приложение.

Агресивно разширяване

От Spark допълниха, че новите коли са налични, но ще бъдат постепенно добавяни към платформата. Техния брой е общо 28 нови електромобила. В рамките на година, компанията вече удвои размера на своя автопарк, като към края на миналата 2018 г. те наброяваха около 100-на коли. От началото на настоящата 2019 г., Spark работи към агресивното увеличаване на наличните електромобили.

spark-bmw-i3

През януари, бяха добавени допълнително количество Nissan Leaf 40, а от началото на юни към автопарка се присъединиха и кросоувърите Hyundai Kona 40.

Сега към тях се добавят по-премиум моделите i3 на BMW, които полагат и ново сътрудничество на Spark с местното представителство на германския концерн. Hyundai Ioniq допълва този по-висок клас автомобили.

„С добавянето на премиум сегмент в Spark уверено можем да кажем, че в нашата услуга има електомобили, които покриват всички нужди на потребителите ни”, коментира изпълнителният директор на Spark Стефан Спасов, в прессъобщение разпространено до медиите.


stefan-spasov-spark„С добавянето на премиум сегмент в Spark уверено можем да кажем, че в нашата услуга има електомобили, които покриват всички нужди на потребителите ни” Стефан Спасов, Spark


„Spark предлага бърз, лесен и изгоден достъп до голям диапазон от различни модели изцяло електрически автомобили – малка градска кола, пълноразмерни хечбеци, кросоувър, товарни и пътнически бусове, а вече и премиум модели от висок клас“, допълни Спасов.

С допълнителните 28 коли, услугата за споделено ползване вече разполага с 10 модела електромобили – Volkswagen UP!, три разновидности на Nissan Leaf, споменатия кросоувър Hyundai Kona, лекотоварния Nissan eNV 200 Cargo, пътническия Nissan eNV 200 Passenger, както и новите BMW i3 и Hyundai Ioniq.

Все още амбициозни планове

spark-hyundai-kona

В началото на януари от Spark обявиха амбициозния план, че до края на 2019 г. желаят да разполагат с автопарк от 500 електромобила. Новата цел за края на годината е с леко свалена миза – от над 300 коли, но това пак ще означава тройно увеличение на спрямо предходната 2018 г.

Спасов допълни, че разширяването на автопарка ще продължи и през следващата година, както и ще се работи по увеличаването на зоните, в които могат да се освобождават колите.

Към момента, Spark е наличен в цялата Зелена и Синя Зона на столицата, както и редица южни и централни квартали. Чрез мобилното приложение, потребителите могат да запазят автомобил, паркиран в тяхна близост и да го използват за техни нужди. Те могат да го наемат, както за време, което се таксува на минута или за цял ден. Освобождаването на колата става само в достъпните в мобилното приложение зони.

Свързани статии

Back to top button