MWC 2019НОВИНИТЕХНОЛОГИИ

Huawei също представи сгъваем смартфон – Mate X

Huawei също представи своя първи сгъваем смартфон – Mate X. Това стана в откриващата пресконференция на компанията, ден преди официалното откриване на Световния мобилен конгрес (MWC) в Барселона.

Три в едно

Новият хибрид разполага с един напълно сгъваем екран, който заема предната и задна част на устройството. Той е 8-инчов, който се формира след разгъване на устройството и в това положение е по-голям от този на Galaxy Fold-а на Samsung. Когато е прибран, новият Mate X реално разполага с два екрана – един отпред и един отзад.

Първият, за разлика от модела на Samsung, е 6.7-инчов и заема почти цялото пространство на предния панел. Задният обхваща около три-четвърти от пространството, като в лявата си страна има специална конзола, в която са поместени камерите на смартфона.

Huawei Mate X Infographic

Можете да използвате дисплеите отпред и отзад. Селфитата са по-ефикасни, защото реално използвате основната камера. Освен това когато правите снимки, можете да активирате функция, с която да ползвате едновременно двете части на дисплея. На предния панел управлявате камерата, а на задния – човекът който е сниман, може да вижда как изглежда кадъра и композицията.

Видеоподкастът Tech Update на живо от Барселона, тества новия Huawei Mate X

Пантата е специална, защото реално сгъвката на смартфона е обградена изцяло от екрани. Тя разполага със специални елементи във вътрешната си част, които позволяват на устройството да се огъва на 360 градуса.

По-тънкият хибрид

В разгънато положение, Huawei Mate X е доста по-тънък от показаните за момента модели. Неговата дебелина е 5.4 мм, докато Galaxy Fold е 5.9 мм. В сгънато състояние е 11 мм срещу 17 мм спрямо конкурентите. Новият хибрид има две батерии със сумарен капацитет от 4500 mAh. Той поддържа и технологията на Huawei за 55W супер зареждане, при което за 30 мин. те се зареждат до 90%.

Huawei Mate X е съвместим с новите мобилни мрежи от пето поколение (5G). В секцията с камерите, която е единствената масивна и несгъваема част на смартфона също така са поместени антените на устройството. Смартфонът се възползва от най-новия 5G модем на Huawei.

Huawei-Mate-X-5G-Quad-Antenna

Важен елемент е, че според китайския гигант, той е съвместим и със следващата фаза на мобилните мрежи от пето поколение. Това е възможността на устройството да работи изцяло самостоятелно на 5G връзка. Голяма част от сегашните смартфони и модеми поддържат единствено съвместния стандарт, при който те се свързват и с традиционните 4G мрежи.

Устройството ще се предлага от лятото с 8GB оперативна RAM памет и 512GB място за съхранение. Цената, обаче е по-солена от тази на Samsung Galaxy Fold – 2299 евро. Той ще разполага и с 4G версия, така че има вероятност да се появи и в България.

Пълният запис от пресконференцията на Huawei (Mate X, го представят към средата), можете да видите тук:

Свързани статии

Back to top button