IT БИЗНЕСНОВИНИ

TBI Bank сключи партньорство с IT академията „Телерик“

TBI Bank обяви, че е сключила партньорство с академията „Телерик“, което цели набирането и повишаването на квалификацията на IT специалисти за финансовата институция. От банката обявиха, че това сътрудничество ще им улесни подбора на така необходимите и дефицитни специализирани кадри. Също така ще предостави на курсистите на академията по-директен достъп до технологиите от финансовия свят (т.нар. финтех).

Според Николай Спасов, главен оперативен директор на TBI Bank основната цел на банката е да се трансформира като финансова компания от следващо поколение, която да разчита основно на дигиталните технологии. За да се постигне това, са необходими добре подготвени IT специалисти, които да могат да се справят с предизвикателствата на финтеха. По думите на Спасов едно от основните предимства на „Телерик Академия“ е в подготовката на такива кадри.

Нито банката, нито академията съобщават точните финансови параметри на партньорството. Индиректно става ясно, че TBI Bank инвестират определени суми в „Телерик Академия“ от изказването на главния изпълнителен директор на втората.

„Радваме се да видим в лицето на TBI Bank партньор, който инвестира в развитието на младши технологичен талант и предоставя възможност за професионална реализация в динамично развиващия се финтех сектор“, коментира Александра Мечкова, изпълнителен директор на „Телерик Академия“.

Сътрудничеството няма да се ограничи само с подготовката и предоставянето на младши IT експерти, а ще бъде доста по-задълбочено. Двете компании ще си партнират и в позиционирането на банката, като добър работодател в дигиталната сфера. Което означава, че TBI Bank и „Телерик Академия“ ще организират допълнителни съвместни дейности, с които да се комуникира това послание.

„Телерик Академия“ беше специализирано IT звено за подготовка на кадри създадено в рамките на софтуерната компания Telerik. Последната беше придобита от американския гигант Progress, а академията се отдели в друго независимо дружество. В момента то подготвя различни кадри в сферата на IT технологиите.

Свързани статии

Back to top button