НОВИНИТЕХНОЛОГИИ

Sony обяви новия си безогледален фотоапарат α6400

Sony обяви новото поколение безогледален фотоапарат α6400. Той е съвместим с E-байонет обективи и има изключително бърз автоматичен фокус от 0.02 секунди, по данни на производителя. Новият апарат е част от серията на Sony за компактни пълноформатни фотоапарати в средния сегмент.

Сред основните технологични акценти на α6400 са бързия автоматичен фокус (AF) от 0.02 секунди, функциите Real-time Eye AF и Real-time Tracking. Той може да прави високоскоростно заснемане с 11 fps с включен AF и автоматично излагане (AE). Новият апарат на Sony е снабден и със следващо поколение процесор BIONZ  X за обработка на изображенията. Останалите екстри включват снимане на видео в 4K резолюция и завъртащ се на 180 градуса LCD сензорен екран.

Sony α6400 има 24.2MP сензор APS-C. Стандартният обхват на светлочувствителност може да достигне ISO 32000 за статични кадри и видео, а за снимки до ISO102400. Апаратът намалява шума при средна и висока чувствителност. Устройството разполага и с доста от алгоритмите за обработване на кадрите, които са въведени при новите пълноформатни камери на Sony.

Sony Alpha 6400

Sony α6400 е добра добавка в средния сегмент на безогледалните фотоапарати, като е оптимизиран, както за добри снимки, така и за снимане на качествено видео. При последното също има доста подобрения. Sony α6400 разполага с технология на наслагване до 2.4 пъти. Така не се прави компромис с 4K кадрите, като им придава реалистична дълбочина. Камерата поддържа HDR (HLG) стандарта за видео запис.

Въртящият LCD панел го прави привлекателен за влогърите, които могат да в реално време да виждат кадровката, дори по време на снимки без да отделят погледа си от камерата. Освен това Sony α6400 е съвместим с голям набор от професионални XLR микрофони.

Новият фотоапарат ще е наличен в Европа от февруари на цена от около 1050 евро. Ще се предлага и в комплект с обектив SEL18135 на цена от 1450 евро.

Свързани статии

Back to top button