PLAYНОВИНИ

„Игра на тронове“ се завръща на 19 април

Последният сезон от култовия сериал „Игра на тронове“ (Game of Thrones) ще започне на 19 април. Това обявиха официално от HBO, които стоят зад мега продукцията. Българските потребители ще имат възможността да го гледат на онлайн платформата за стрийминг на компанията – HBO GO. В предишните сезони, премиерата в България съвпадаше със световната, като най-вероятно тази традиция ще се запази и с този.

Медийната компания пусна и тийзър, който е заснет специално за тази цел и не е реална част от новите епизоди. Затова не е задължително да ги приемате буквално. Особено предвид факта, че поредицата „Игра на тронове“ е известна с множеството си обрати и неочаквана смърт на редица любими герои.

Осмият сезон ще представи финалната развръзка в битката за Железния трон. Той ще се състои от едва шест епизода, които по думите на HBO ще бъдат с „филмово“ качество. Първите шест сезона се състоят по десет епизода всеки, но при седмия сезон бяха редуцирани до седем. Причините за намаляването им в последните два сезона са затрудненията в цялостната продукция. HBO не успява да постигне засилващото се качество, които по-новите сезони изискват, в рамките на 12-14 месеца.

Сагата „Игра на тронове“ е базирана на романите от поредицата „Песен за огън и лед“ на Джордж Р. Р. Мартин.

Свързани статии

Back to top button