CES 2019PLAYНОВИНИТЕХНОЛОГИИ

Asus ROG Mothership G2700 – преносимият десктоп за геймъри

Геймърските лаптопи може да са наистина страховити машини, когато става дума за производителност. Но не винаги са най-практичните, когато трябва да разчитате само на тях за игра. Причината е, че клавиатурата и екранът са в едно тяло. Asus ясно са осъзнали този недостатък и след известна работа тяхното решение на проблема се нариха Republic of Gamers Mothership G2700.

Устройството трудно може да се нарече лаптоп или дори така популярните All in one настолни компютри. Asus ROG Mothership G2700 е по-скоро хибрид, който изглежда като удебелен и уголемен клонинг на първия Surface Pro на Microsoft. Той е съставен от две части – тяло и клавиатура, като втората може да се използва, както закачена, така и откачена и дистанционно. По този начин Asus преодоляват описания по-горе проблем.

asus-rog-motherboard-g2700

Тялото от своя страна е по-впечатляващо. Не заради формата, защото Mothership G2700 е одрал кожата на Surface Pro, а по-скоро това, което се крие зад нея. Хибридът разполага със 17.3-инчов екран с честота на опресняване от 144 Hz, което ще задоволи повечето любители на игрите. Това е значително повече от 12.3-инчовия на устройството на Microsoft. Тялото на Asus е значително по-дебело и направено от алуминий, вместо от магнезиева сплав, но по-важното е какво се крие в него. Тайванският производител е успял да вкара последното поколение RTX-2080 видеокарти на NVIDIA и процесор Intel Core i9. По-дебелият корпус помага и за създаването на по-голямо периферно охлаждане.

asus-rog-motherboard-g2700

Asus взима идеята за сгъваема стойка, която се намира от задната част на тялото, както и за прикачването на клавиатура. Компанията надгражда последната концепция, като дава възможност тя да се ползва не само като е закачена. Тя може да се откачи, да се сгъне и да се използва като нормална безжична и компактна периферия.

Любителите на игрите, освен, че получват наистина последният писък на гейм хардуера в доста компактна и удобна форма, но и имат допълнителни възможности за подобрения. Подобреното периферно охлаждане позволява не само да се сложат най-мощните видеокарта и процесор за лаптоп налични в момента. Но и дава способността на геймърите да оверклокват (засилват) производителността им.

asus-rog-motherboard-g2700

Свързани статии

Back to top button