РЕВЮТЕХНОЛОГИИ

Първи впечатления от Poco F4 и Poco X4 GT

Poco – ориентираният към младежите бранд на Xiaomi, представи своите два нови модела. Достъпният флагман Poco F4 и смартфонът в средния клас Poco X4 GT. Смартфоните ще бъдат налични в България през юли, първо във веригите магазини, като „Технолополис“, а след това ще бъде зареден и при мобилните оператори. Това обявиха от българския офис на компанията, малко след официалната премиера на устройствата.

Малко преди нея, TechTrends имаше възможност да се запознае за кратко с двата смартфона. Poco F4 е с цена от 449 евро или около 878 лева, което го позиционира в класа на достъпните флагмани. Poco X4 GT ще се предлага за около 740 лева или 379 евро. Това го поставя в горната част на средния клас.

Poco F4 – Достъпният флагман

Xiaomi-Poco-F4-2

Новият Poco F4 разполага с на пръв поглед премиум усещане – стъклен дизайн на предния и задния панел. Единствено рамката е пластмасова, но това трудно се установява. Китайският производител залага на сравнително добър хардуер, но прави силен компромис с камерите. Което важи и за двата модела.

Смартфонът разполага с 6.67-инчов AMOLED екран с разделителна способност от 1 080×2 400 и честота на опресняване от 120Hz. Последната гарантира по-плавно използване на смартфона, но поради факта, че не е адаптивна намалява потенциално издръжливостта на батерията. Друг елемент, който се наблюдава при всеки по-висок клас смартфон е отпадането на 3.5мм аудио жак.

Poco-F4-Specs-Debut

В сърцето на машината се намира миналогодишният процесор Snapdragon 870G изпълнен по 7nm архитектура. Той ще позволи сравнително бърза работа, което в комбинация със 120Hz опресняване ще гарантира плавен гейминг. В България ще се предлага по-високата версия с 8GB RAM памет и 256GB място за съхранение. Тя ще дойде на цена от около 878 лева, което поставя Poco F4 в долната част на достъпните флагмани.

Xiaomi-Poco-X4-GT-3

Батерията е с капацитет от 4 500 mAh и бързо зареждане от 67W, а самото зарядно е включено в комплекта. То позволява пълен заряд в рамките на около 40 минути. Основният компромис е при камерите, като и при двата модела те са сходни. Основната е 64MP с оптична стабилизация при Poco F4. Широкоъгълната камера е 8MP, към нея добавяме 2MP макро сензор, а предната е 20MP. Представянето им е средно, като нямахме възможност да тестваме всички режими, включително и как са кадрите при ниска осветеност.

Геймърът в средния клас – Poco X4 GT

Xiaomi-Poco-X4-GT-1

Poco представи втори модел – Poco X4 GT, който е позициониран в горния сегмент на средния клас с цена от 740 лева. Той е ориентиран основно към геймъри, затова екранът е 6.6-инчов, като е запазена резолюцията от 1080p. Разликата с Poco F4 е наличието на 144Hz опресняване, което ще направи модела привлекателен за запалените играчи. Друг недостатък е видът на панела, който е LCD, вместо AMOLED. Дизайнът е доста по-опростен, като разполага с изцяло пластмасов корпус, но имаме 3.5мм жак за слушалки.

Poco-X4-GT-Specs-Debut

Процесорът на Qualcomm е заменен с такъв от Mediatek – Dimensity 8100, изпълнен по 5nm архитектура. Poco X4 GT идва само във вариант с 8GB RAM памет и опция между 128GB и 256GB място за съхранение. Батерията е с една идея по-голяма с капацитет от 5 080 mAh. Бързото зареждане от 67W се запазва, което позволява пълен заряд в рамките на около 40 минути.

Xiaomi-Poco-X4-GT-2

Отново имаме зарядно в комплекта. Основният сензор отново е 64MP, но без оптичната стабилизация, която имаме при Poco F4. Останалите камери са непроменени – широкоъгълна 8MP, в комплект с 2MP макро сензор и селфи такава – 20MP.

Свързани статии

Back to top button