IT БИЗНЕСPLAYНОВИНИ

Heroes of the Dark – разработената в България игра по време на презентацията на Apple

Apple са перфекционисти в едно нещо – изпитват до най-дребния детайл при представянето на своите продукти. За тях събитията, на които дебютират последните им смартфони, таблети, умни часовници и компютри, трябва да са класи над своите конкуренти. Защото не е важно само колко добър продукт имаш и предлагаш, но и какво впечатление оставя той у потребителя. Презентациите на Apple дълго време бяха еталон в продуктовия маркетинг – копирани от безбройно много хора и компании.

Преминаването към онлайн събития покрай пандемията не промени тази нагласа. Професионално заснети и спиращи дъха кадри, в комбинация от избрани моменти, които да подчертаят всяко едно от качествата на новите продукти. Това се случи и при последното представяне, когато дебютира iPhone 13. Мощта на подобрения процесор A15 Bionic беше демонстрирана с една от най-тежките дейности в мобилния свят – гейминга.

С гордост може да кажем, че играта, която беше ползвана за илюстрация на възможностите на чипа, е разработена в България. Това е новото заглавие на софийското студио на Gameloft – Heroes of the Dark. Което всъщност беше за първи път показано публично, макар и не обявено по име. Глобалната премиера е насрочена за втората половина на октомври, но заглавието е налично в България за iOS и Android.

Българската следа

Gameloft-Sofia

Heroes of the Dark е разработена почти изцяло в софийското студио. Техническата част, концепцията, дизайна, визията, версиите за различните платформи, маркетинга и други са правени от Gameloft България. Работата по играта отнема три години, като комбинира в себе си досегашните елементи от предишните заглавия на софийското студио – онлайн мултиплеър стратегиите в реално време, но и добавя много нови RPG идеи.

Армиите са заменени с герои, които могат да се привличат на страната на играча. Те се развиват вместо отделните типове единици. С което RPG елементите са интегрирани много повече спрямо предишните продукти на софийското студио, като World at Arms, March of Empires или War Planet Online.

Gameloft България е съставен от около 200 висококвалифицирани специалисти в гейм индустрията. Самото звено отваря врати през 2005 г. и е първото студио за мобилни игри в София.

Изцяло нов свят

HOTD_screen_4_2788x1284_EN

Heroes of the Dark не е само различна игра, като концепция от, което е правено в българското звено на френския разработчик. То е изцяло нова поредица на Gameloft и свят изграден от нулата. Френският гигант разчита доста силно на популярни франчайзи и лицензионни продукти на Disney и LEGO например, на които да базира своите игри. Създаването на изцяло нов свят е голяма стъпка за Gameloft.

В Heroes of the Dark вампири, върколаци и хора се обединяват срещу покварения Върховен съвет, воден от Албус, вампирския император. От своите мистични имения играчите търсят и набират уникални герои от трите фракции и ги развиват. Те формират бойни групи от по петима, които се съревновават в битки, за да могат заедно да се справят с противника.


damyan-damyanov-gameloft-quote„Това е изцяло нова Вселена – изградихме Света на Тенебрис от нулата, заедно с тяхната технология, социална структура, визия и същества, които го обитават“ Дамян Дамянов, Gameloft Bulgaria


„Изключително сме развълнувани да видим как Heroes of the Dark се възползва от възможностите на новите iPhone 13, iPad и iPad Mini“, обяви, Дамян Дамянов, гейм мениджър на Heroes of the Dark в Gameloft България. „Това е изцяло нова Вселена – изградихме Света на Тенебрис от нулата, заедно с тяхната технология, социална структура, визия и същества, които го обитават“.

Свързани статии

Back to top button