ДЖАДЖИ

„Пласико“ – Какво трябва да знаем при избор на зарядно за лаптоп

Понякога се случва така, че оригиналното зарядно за лаптоп изгаря и е необходима покупката на ново, но отделните видове и марки са много и е трудно да се ориентираме. Например, съществуват универсални модели и за кола, които са по-лесни за избор, но когато ни трябват зарядни за лаптоп на 220V, трябва да внимаваме за определени параметри. Нека ги разгледаме и видим какви евтини видове са достъпни в онлайн магазин Пласико.

Как да изберем зарядно за лаптоп

Тези захранвания имат специални основни параметри и характеристики, на които трябва да обърнем внимание при избора:

  • Входно и изходно напрежение – първият показател може да се различава, според нуждите на компютъра. Вторият параметър ни информира за подаваното изходно напрежение от ел. контакта. У нас стандартното напрежение е 220-240V;
  • Изходен ток – той се обозначава в ампери (А) и не бива да е по-нисък от посочения на мобилния Ви компютър;
  • Съвместим конектор – много важен момент, на който трябва да обърнем внимание, за да можем да свържем зарядното за лаптопа. В описанието на адаптера, конекторът се посочва в милиметри (мм).

Тези показатели, могат да бъдат открити върху етикета с техническите характеристики на стария адаптер или в параметрите на мобилното устройство. Помнете, че е препоръчително захранващият адаптер да е предназначен за Вашия модел компютър.

Как да разберем каква мощност е необходима

1pc-5-5mmx2-5mm-newest-font-b-replacement-b-font-font-b-ac-b-font-font

Всяко зарядно за лаптоп има залепен стикер с техническите му характеристики, където можете да видите и по-горе споменатите параметри. В този списък трябва да откриете и мощността на напрежението, която се обозначава във ватове (W). Тя задължително е посочена в описанието на продукта, когато пазарувате онлайн. Ако по някаква причина, не откривате някой от описаните параметри, погледнете приложеното към мобилния си компютър ръководство. Там със сигурност ще откриете нужните Ви данни за правилен избор.

Какви видове се предлагат в Plasico.bg

Основно, в онлайн магазина са достъпни модели от различни марки, така че е препоръчително, марката на новото Ви зарядно за лаптоп да е същата, като тази на мобилното устройство. Предлагат се още и адаптери за кола, предназначени за зареждане на батерията по време на път. Подобна джаджа Ви позволява да работите, докато сте в колата.

Други разновидности са универсалните, които са пригодени за различните модели мобилни компютри. Те пристигат в комплект с множество отделни видове конектори, които можете да приспособявате, в зависимост от нуждите на компютъра. В някои случаи обаче, може да се наложи да закупите тези конектори отделно.

Свързани статии

Back to top button