ТЕХНОЛОГИИ

LG: Телевизорът като гейминг монитор

ПАРТНЬОРСКО СЪДЪРЖАНИЕ ОТ LG

Всеки геймър знае, че едно от най-важните неща, когато искаме да сме най-добрите в играта е екранът. Размер, цветове, честота на опресняване, колко кадъра се излъчват в секунда и още много фактори в монитора или телевизора допринасят за качественото гейм преживяване. Да, споменахме телевизор, защото няма какво да се лъжем, това е устройството, на което най-често се ползват видео конзолите. Предвид факта, че качеството на екраните на новите ТВ приемници все повече се подобрява, защо да не го ползваме и като гейм монитор за PC игрите ни?

Горе-долу към това се стреми LG с тазгодишния им модел OLED55CX3LA. Това e 55-инчов 4K смарт OLED телевизор от новата CX серия нa южнокорейската компания, която е силно насочена не само към почитателите на филмите и сериалите, но и към геймърските сърца. И има защо.

Първият с Nvidia G-Sync

nvidia-gsync

LG OLED телевизорите са първите в бранша, които са съвместими с Nvidia G-Sync. Това е специален софтуер на популярната компания известна със своите видеокарти, който синхронизира опресняването на екрана с това на предаващото устройство. Последното може да е конзола, PC или друго. Крайният резултат е много по-плавни движения, ясни кадри, по-малко накъсване на картината, забавяне и трептене. Обикновено това ще са основните оплаквания, ако решите да играете на традиционен телевизор.

Чрез комбинацията между LG OLED телевизорите и Nvidia G-Sync, първите се превръщат в достойни гейм монитори, наистина подходящи за забавление. Технологията намалява и забавянето в картината, което е ключов фактор за запалените геймъри.

Минимално забавяне и бързо време за реакция

LG-TV-OLED-CX-15-Input-Lag-Fast

Като си говорим за забавяне, LG са обърнали внимание на няколко други елемента свързан с този важен за геймъра елемент. CX OLED серията е снабдена с по-висока скорост на кадъра, графичните програми VRR, ALLM технологията и eARC, както и поддръжка на HDMI 2.1.

Всички тези функции позволяват да се намали значително забавянето на пресъздаването на картината, както и бързо да се пренесе голямата информация, която една игра изисква. eARC от своя страна отговаря за по-качественото аудио пресъздаване, което е също ключов елемент, особено при някои по-състезателни шутъри.

От LG твърдят, че времето за реакция е 1 ms, което е стандарт за всеки уважаващ се геймър. Отделно екранът е 4K и ако компютърът или конзолата могат да пресъздават такава разделителна способност и са разположени близо до телевизора, ще можете да се възползвате от всички тези допълнителни пиксели.

Черешката на тортата при LG OLED55CX3LA е, че екранът надминава стандартите за синя светлина, трептене и висококачествена картина, с което позволява да се гледа или играе продължително на него без да натоварват очите.

Да не забравяме ТВ функциите

LG-TV-OLED-CX-22-Luxury

Новият LG OLED55CX3LA все пак е и телевизор и е хубаво да видим, какво предлага като такъв. Основният му коз, подобно на повечето устройства от последно поколение е процесорът за обработка на изображенията. LG интегрират в него най-новия си такъв чип α9 от трето поколение, който е подсилен с алгоритми на изкуствен интелект (AI).

Неговата роля е автоматично да регулира звука, да подобрява картината, като премахва шума, подобрява контраста и сенките и много други. Най-голямата му сила е в т.нар. upscaling. Това е мащабиране на картината към 4K от по-малки резолюции. Чрез нея се подобрява изображението, така че да изглежда максимално добре независимо, че се показва в много повече пиксели, отколкото оригиналното съдържание е било предвидено.

Естествено, LG OLED55CX3LA е и умен телевизор, затова разполага с платформата Android и редица приложения, сред които са и най-популярните стрийминг такива като Netflix, Apple TV+ и др.

Свързани статии

Back to top button