IT БИЗНЕСНОВИНИТЕХНОЛОГИИ

DevReach 2019 – когато теорията срещне практиката

В съвременното общество бушува една голяма заблуда, че талантът е достатъчен сам по себе си да превърне човек в безупречен специалист. Реалността е малко по-различна. Зад успеха на повечето висши експерти в своите области се крият безброй дни и нощи в работа, практика и стремеж за самоусъвършенстване. Независимо, какво правите, теорията е просто едно малко стъпало, докато останалата част от стълбата нагоре е посветена на практиката.

Ако ползваме тази метафора, талантът е просто средство, което помага по-лесно да изкачим стълбата. Но самото действие изисква отново голямо количество практика. Различните технологични конференции си поставят разнообразни цели – някои са насочени към увеличаване на контактите, други към предоставянето на различна гледна точка. Общото между тях е, че в повечето случаи те са повече теоретични, отколкото практични.

DevReach_2018_1

Технологичната конференция DevReach, организирана от екип Developers Relations на софтуерната компания Progress, която има развойно звено в страната, се опитва да намери златния баланс между теорията и практиката. Новото издание ще се проведе между 21 и 23 октомври и ще комбинира интересни гости, с голямо количество лекции, в които ще се обсъждат последните тенденции в софтуерната разработка. TechTrends е медиен партньор на събитието.

Дамски поглед от NASA

curiosity-rover-nasa

Сред ключовите лектори в DevReach 2019 е Джоди Дейвис, авиационно-космически инженер в центъра за полети на НАСА – Goddard Space. Тя е участвала в екипа, който осъществи приземяването на сондата Curiosity на Марс. Нейната задача е била да разреши „седемте адски минути“ времето в което космическия апарат навлиза в атмосферата на Червената планета и осъществява меко и контролирано приземяване.


jody-davis-nasa-quoteГост-лектор на DevReach 2019 ще е Джоди Дейвис от NASA, която е била част от екипа по марсохода Curiosity


По време на DevReach 2019 тя ще постави акцент върху друга, доста популярна тема – как да бъде по-добър и ефективен технически лидер. Или с други думи едновременно да бъде брилянтен инженер, но и също толкова добър ръководител. Дейвис ще участва и в панелна дискусия за ролята на жените, като мениджъри в технически проекти.

Практична част

DevReach_2018_3

Ако Дейвис показва повече теоретичната част при управлението на проекти, то DevReach 2019 ще се фокусира значително върху последните тенденции при разработването на софтуер. Основен акцент е работата по различни приложения, както и платформите базирани на .NET и JavaScript.

Актуални тенденции като изкуствен интелект, машинно самообучение, дизайн по виртуална и добавена реалности (VR и AR) и инструменти за подобряване на потребителското изживяване (UX) няма да бъдат пренебрегнати и ще бъдат част от програмата на DevReach 2019.

Сред останалите лектори на събитието ще са Дейвид Пайн, разработчик на съдържание за Microsoft, Ед Шарбено, старши Developer Advocate в Progress, Джими Енгстром, главен технически директор в Azm Dev, Джесика Енгстром, главен изпълнителен директор и UX дизайнер в Azm Dev, Крис ДеМарс, front-end разработчик в Tuft & Needle и други.

Регистрацията вече е отворена и можете да направите на сайта на събитието.

Свързани статии

Back to top button