IT БИЗНЕСНОВИНИ

Financial Times ще наеме 130 IT специалисти в София през 2019 г.

Financial Times официално откри своето развойно звено в София. От британската медийна група бяха обявили своите намерения за навлизане на българския IT пазар още в началото на миналата 2018 г., но едва сега направиха официално представяне на своя офис в столицата.

Развойният център набира от няколко месеца хора, като вече са сформирани първите екипи. Първоначалните планове на FT за наемане на 100 души в рамките на 2019 г. търпят корекция при това нагоре. Медийната група ще отвори допълнителни 30 висококвалифицирани позиции за развитие на едни от основните ѝ продукти – специалните издания. Така общия брой на служителите, които FT планира да наеме в рамките на тази година набъбва до 130 души.

Репутацията на София

Българското развойно звено ще бъде фокусирано в разработването на онлайн платформата на британската медия, както и в развиването на различните ѝ дигитални продукти.

Кейт О‘Риърдън, главен директор „Продукти и информация“ във Financial Times коментира, че са оглеждали много локации за новия си развоен център, както в Европа, Великобритания и Азия, преди да се спрат на България.


cait_oriorden-financial-times„София има дългогодишна репутация на място с голям технически потенциал и значителни експертни възможности в областта на обработката на данни и изкуствен интелект“Кейт О‘Риърдън, FT


„София има дългогодишна репутация на място с голям технически потенциал и значителни експертни възможности в областта на обработката на данни и изкуствен интелект. Което я направиха логичния избор за нашия офис“, коментира Кейт О‘Риърдън.

Тя обяви, че FT поддържа добро темпо по наемане на специалисти в софийския офис за постигането на целите за достигане на 100 служители до края на годината. Това подтиква британската медия да разшири първоначалния си план и да търси още 30 човека, които да подсилят технологичната част на специалните ѝ издания. Последните включват над 16 бранда, които включват специализирани списания като Investor’s Chronicle и The Banker.

Успешният модел

Financial Times е едно от първите издания, които развиват платения абонамент в онлайн версията на сайта си. Това се случва през далечната 2002 г. и е един от малкото наистина успешни примери за налагане на този модел в световен мащаб.

„Официалното откриване на офиса ни в София съвпадна с новината от миналата седмица, че FT вече разполага с 1 млн. платени абоната“, обяви Кейт О‘Риърдън от Times. Тя допълни, че това постижение е постигнато година по-рано от очакваното и, че повече от три четвърти от абонатите са онлайн.


cait_oriorden-financial-times„С над 1 млн. платени онлайн абоната ние доказахме, че качествената журналистика може да бъде доходоносна“Кейт О‘Риърдън, FT


„Ние доказваме, че качествената журналистика може да бъде и доходоносна“, коментира О‘Риърдън. „Като ориентирана приоритетно към дигиталното пространство медия, очакваме почти целия ръст на абонати и приходи да идва благодарение на развитието на технологиите и на нашата онлайн платформа. Българският офис ще заема централна роля в постигането на тази цел“.

О‘Райърдън допълни, че е ключово за читателите на FT да получават достъп до качествени новини и материали, но е по-важното правилното съдържание за всеки отделен потребител.

Свързани статии

Back to top button