ТЕХНОЛОГИИ

Достъпният Honor 10 Lite вече се предлага в България

HoДостъпната Lite версия на излезлия в края на миналата година Honor 10 вече се предлага в България. Смартфонът беше представен днес пред журналисти, а малко по-късно „Теленор“ обяви, че той е наличен при оператора. Honor, които са самостоятелен бранд на Huawei, показаха и умния часовник Magic Watch, който ще се продава в България от март месец.

Двойно по-голяма селфи камера

Новият смартфон продължава традицията и силния акцент върху камерите и помощта на изкуствен интелект (AI) за обработка на снимки. Honor 10 Lite не прави изключение в това отношение. В случая, по-интересното е предната камера, която е 24MP и с широкоъгълна леща, която прави снимането на повече хора по-лесна задача. Смартфонът определено има акцент към правенето на селфита, тъй като задните камери са двойни, но с по-слаб сензор – 13MP основен и 2MP дълбочинен.

Основното предимство, с което се хвалят почти всички нови модели под знака на Honor е изкуственият интелект. AI се използва най-вече в софтуера на камерите за по-добро обработване и заснемане. Освен стандартното разпознаване на сцени и обекти (над 500 сценария в 22 категории), оправяне на настройките и филтрите за обработка след това, функциите на алгоритмите са разширени в няколко интересни насоки.

Honor 10 Lite SpecsДобавена е дигитална стабилизация на основната задна камера. С други думи, AI помага да се изчисти изображението, когато се снима в движение и има леко трептене на устройството. Изкуственият интелект помага и за правенето на няколко кадъра, които след това се наслагват в един, като се изчистват недостатъците от всеки. Последната интересна функция на AI в Honor 10 Lite се простира извън функциите на камерата. Това е възможността да се изчиства звука при воденето на разговори в шумна среда. Алгоритмите помагат да се филтрират страничните звуци.

Новият смартфон идва на базова цена без субсидия от 429 лева. В „Теленор“ при подписване на двугодишен договор е наличен за 369 лева. В рамките на няколко седмици ще може да се намери и в друг голям оператор – „Виваком“, както и в някои от по-големите вериги магазини за техника, като „Технополис“.

Смартфонът идва с красив дизайн, с налагащия се като тенденция гръб с цветови градиент (преливащи нюанси).

Има няколко уловки, за да може да се постигне толкова атрактивна цена. Задният капак е пластмасов, както и, че в България ще се продава за момента само версията с 32GB памет за съхранение. Кабелът за пренос на данни и зареждане е от по-стария стандарт Micro USB.

Honor Watch Magic

Часовник със седем дни батерия

По време на официалното представяне на Honor 10 Lite беше показан и умния часовник на бранда Watch Magic. Той се отличава с доста функции, като вграден GPS за по-прецизно установяване на местоположението, следи сърдечния пулс и AMOLED кръгъл екран.

Като дизайн има доста тънък корпус в сравнение с някои от другите умни часовници – той е дебел едва 11 мм. Самото устройство е водоустойчиво до 5 м дълбочина, като може да засича различните стилове плуване. Последното, но доста важно качество е батерията – тя издържа до седем дни с едно зареждане. Което е много добро постижение за умен часовник.

Honor Watch Magic ще струва 369 лева и ще се появи в България през март.

Свързани статии

Back to top button