НОВИНИ

Българското приложение за мобилни разплащания Phyre вече с версия за iOS

Българското приложение за мобилни разплащания Phyre вече разполага с версия за iOS за смартфоните и таблетите на Apple. Една година след дебюта му, то разполага с над 23 хил. потребители, обявиха от компанията в съобщение до медиите.

Phyre позволява безконтактно разплащане с помощта на смартфона. В мобилното приложение, освен, че можете да интегрирате своята дебитна или кредитна карта, така можете да включите и различните системи за отстъпки предоставяни от много търговци. С негова помощ можете не само да извършите плащането, но и да се възползвате от промоциите, които предоставят тези карти за лоялни клиенти. При това само с помощта на смартфона си, без да е необходимо да вадите портфейла си или да търсите по джобовете различни пластики.

Мобилното приложение набира популярност сред младите потребители. От Phyre обявиха, че близо 80% от хората, които използват услугите са на възраст между 18 и 35 години. Горе-долу същия процент са и потребителите, които живеят в големите населени места – 85%. От компанията обявиха, че приложението се използва най-вече за плащане в големите супермаркети и/или хипермаркети, следвани от заведения за бързо хранене, ресторанти и магазини за алкохол и цигари.

Мъжете явно са по-отворени за експериментиране, когато става дума за нови технологии. Според Phyre 65% от ползвателите на платформата са от силния пол.

Добавянето на версия за iOS ще разшири възможния спектър от потребители, които Phyre може да обхване. За да можете да извършите мобилни безконтактни разплащания ще ви трябва единствено смартфон, който е съвместим с NFC технологията и POS терминал, който приема подобен тип трансакции. Почти всички нови умни телефони или тези от последните три години, вече разполагат с NFC модули. По данни на Mastercard от миналата година, голяма част от POS терминалите в търговската мрежа вече позволяват безконтактни разплащания.

потребителите на Phyre

Свързани статии

Back to top button