PLAYНОВИНИ

Netflix става част от Филмовата асоциация на САЩ

Netflix става първата технологична компания, която става член на Филмовата асоциация на САЩ (MPAA). Така стрийминг платформата завоюва своето място в Холивуд. Новината беше потвърдена от MPAA. Технологичната компания дълго време беше неглижирана от филмовата индустрия в САЩ. След силни инвестиции в собствено съдържание и все по-качествени продукции, Netflix успя да пробие тази сравнително затворена общност.

MPAA досега се състоеше само от медийни и студийни компании, като Warner Brothers, Universal, Paramount, Sony, Fox и Disney.

Netflix определено размества пластовете, като покрай членството, тя получи и 15 номинации за наградите „Оскар“. Церемонията по връчването им ще се състои на 24 февруари. Десет от тях са за черно-белия испаноезичен филм „Рома“. Лентата разчупи и традиционния модел на Netflix, като няколко седмици преди да дебютира на стрийминг платформата се появи за кратко по кината в избрани държави.

Една от причините, продукциите на онлайн компанията да не получаваха номинации за „Оскар“ беше, че MPAA не промени изискванията си те да се излъчват първо на голям екран. Netflix държеше да са изцяло ексклузивни за стрийминг услугата си. Филмовата асоциация и технологичния гигант се включиха в задочен спор през последните година и нещо именно за тези критерии.

Номинациите за „Оскар“ на „Рома“ и включването на Netflix в MPAA бележи и края на тази вражда, както и интеграцията на първата технологична компания в Холивуд клуба.

Свързани статии

Back to top button