IT БИЗНЕСPLAYНОВИНИ

Netflix увеличи цената на абонамента си в САЩ

Видео стрийминг платформата Netflix увеличи цената на абонаментите си в САЩ. Компанията иска да инвестира още по-силно в собствено съдържание, за което ще ѝ трябват още средства.

Стандартният абонамент от 11 долара на месец се повишава на 13 долара, по-достъпният от 8 на 9 долара, а най-скъпия от 12 на 14 долара. Промените важат за всички абонати на услугата в САЩ от следващия месец. Netflix обяви това увеличение само за американските потребители или общо около 58 млн. акаунта. От компанията не са обявили промени на цените си на международните пазари. На първо време такива може да няма, но най-вероятно ще бъдат наложени с времето през 2019 г.

Причината Netflix да търси допълнителни средства е стремежът ѝ да инвестира повече в собствено съдържание. 2019 г. е ключова за платформата, защото се очаква Disney да пуснат своя стрийминг услуга. Този ход ще доведе до постепенно разместване на пластовете на пазара. Netflix може в рамките на година да остане без половината си хитове и трябва да ги компенсира с качествено съдържание, което да представя на своите потребители.

Така още през първите дни на 2019 г. виждаме различни ходове в посока на развитие на стрийминг войните, които се очаква да разгърнат своя пълен потенциал през следващите 12 месеца.

Повече по темата можете да прочетете тук.

Свързани статии

Back to top button