PLAYНОВИНИ

Игрите на 2018 г. според Metacritic

Изминалата 2018 г. за геймърите беше изпълнена със смесени чувства. За РС геймърите изминалите 12 месеца бяха изпълнени с противоречиви заглавия, като Battlefield V и Fallout 76, спорове за т.нар. loot boxes и други. Феновете на Sony и PlayStation игрите бяха зарадвани с доста силни заглавия, като God of War, Marvel’s Spiderman и Red Dead Redemption 2. Докато притежателите на конзолата на Microsoft Xbox бяха оставени на сушата през 2018 г.

Горе-долу това показват и годишната статистика на сайта за оценка на съдържание Metacritic. Хитовете заглавия през 2018 г. са били или ексклузивни за PlayStation 2 или са издадени едновременно на няколко платформи. Metacritic е най-популярната платформа, в която популярни онлайн и медийни критици, както и обикновени потребители оценяват своето любимо съдържание. Според сайа, ексклузивни заглавия за Xbox в челните места на класацията почти не присъстват. Подобна е ситуацията и с РС игрите, които през изминалата година не са оценени високо от потребители и критици.

Лидер е, хитът на Rockstar Games – Red Dead Redemption 2, което излезе за PlayStation 4 и Xbox One. То разполага със средна оценка от 97 точки. След него е една от най-големите игри на 2018 г. – God of War на Sony, която е ексклузивно налична само за конзолата на японския гигант. Тя събира 94 точки. С две по-малко са Super Smash bros. Ultimate на Nintendo и Forza Horizon 4 на Microsoft.

Топ 10 на игрите за 2018 г. според Metacritic

Metacritic top 10 games 2018

Свързани статии

Back to top button