CES 2019НОВИНИТЕХНОЛОГИИ

D-Link представи 5G рутер

Дни преди официалното откриване на Consumer Electronics Show (CES) в Лас Вега, D-Link представи своя 5G домашен рутер и модем. Той може да се възползва от новите възможности на мобилните мрежи от пето поколение и да предоставя бързи скорости, без да е необходимо свързването с оптичен кабел.

Новият модел D-Link DWR-2010 5G NR Enhanced Gateway предоставя скорост на сваляне до 3 Gbps. Подобен тип връзка все още е недостижима, дори за повечето домашни мрежи, не само в САЩ, но и в България. Рутерът приема сигнал от 5G мобилните мрежи и го разпръсква до околните Wi-Fi устройства. Освен това, той може да се включи в мрежа с други модели на D-Link и така да предоставя стабилна връзка в по-големи къщи или домове. DWR-2010 5G NR поддържа и LTE мобилна свързаност (или 4G) и може да се възползва едновременно от двете технологии. Новият рутер идва с пет Ethernet порта, в които можете да включите част от вашите устройства директно за по-стабилна връзка.

D-Link не предостави повече детайли за DWR-2010 5G NR – нито колко ще струва, както и в кои пазари ще е наличен. От D-Link обявиха, единствено, че новият 5G рутер ще е наличен през втората половина на годината в Щатите. Обикновено дебютите на CES са обвързани с продукти предназначени за САЩ, които не всички достигат до Европа. Но е една от първите 5G премиери, при това дни преди старта на изложението в Лас Вегас. Най-вероятно ще бъде последван от още доста устройства, които да са съвместими с новото поколение мобилни мрежи.

Свързани статии

Back to top button