НОВИНИТЕХНОЛОГИИ

Samsung пусна бета версия на Android Pie за Galaxy Note 9

Първите фаблети Samsung Galaxy Note 9 с ъпдейт до Android 9.0 Pie бяха забелязани в Германия. Така, това е третият модел на южнокорейския гигант, който получава последната версия на операционната система. В навечерието на Коледа, Galaxy S9 и S9 Plus получиха подобно обновяване на софтуера. От Samsung все още не са обявили официално пускането на версията за Galaxy Note 9. Но някои устройства в Германия с чипсета Exynos получиха в първите дни на новата 2019 г. ъпдейт до версия N960FXXU2CRLT, която идва с януарския пакет с пачове по сигурността. В тях са включени дългоочакваните функции на Android Pie, като адаптивното регулиране на яркостта на екрана, съобщава сайтът Android Authority.

Тест, засега

От него посочват, че самият ъпдейт е само 95 MB и е възможно тази бета версия да не включва всички възможности на последната версия на операционната система. Но да се използва за тест на някои функции и тяхната работа с надграждането, което Samsung прави в платформата за своите смартфони. Интересна практика на технологичния гигант е, че доста често, той започва поетапното разпространение на обновения софтуер, както на бетата, така и на пълната версия почти едновременно. Така той постъпи при ъпдейта на Galaxy S9 преди няколко седмици. Затова няма да е изненада, ако скоро се появят смартфони от най-премиум модела на Samsung, които да разполагат с пълна версия на Android Pie.

Възможностите на „пая“

Освен възможността за активно адаптиране на яркостта на екрана в зависимост от обстановката, обновената платформа на Google разполага и с куп други възможности. Така очаквания от редица потребители, тъмна тема на менютата ще направи своя дебют. Имаме и адаптивна батерия, софтуерна функция, с която автоматично се „приспиват“ всички неактивни в момента приложения. Така се товари по-малко устройството и се пести енергия. Списъкът с възможности включва, улеснение на посочването на текст, нов начин за взимане на скрийншот,  обновена жестова навигация, допълнителни настройки за завъртане на изображенията и други.

Свързани статии

Back to top button